ART OF ITALICUS 2023.

Riječanin Filip Sarilar predstavlja Hrvatsku i Sloveniju u Rimu

Hrvatska i Slovenija imaju predstavnika na svjetskom natjecanju Art of Italicus 2023.

Ove je godine otvoreno peto izdanje natjecanja barmena pod nazivom Art of ITALICUS 2023. Izazov Art of ITALICUS aperitivo izgrađen je na uvjerenju da su svi barmeni umjetnici, a program je osmišljen kako bi ih potaknuo da budu što kreativniji u stvaranju koktela koji najbolje predstavljaju aperitivno iskustvo, istovremeno prikazujući duh ITALICUS-a kroz kreativne tekuće izraze.

Natjecanje je bilo otvoreno u 11 država: Italiji, Španjolskoj, SAD-u, Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i Sloveniji, Francuskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Norveškoj, Švedskoj, Švicarskoj.

“Natjecanje je zamišljeno kao kreativna platforma koju će barmeni koristiti kako bi izrazili svoj senzibilitet. Prošlogodišnje izdanje imalo je više od 1200 prijava diljem svijeta, u 12 zemalja, rezultat koji nas tjera da nastojimo nastaviti s inovacijama i podržavati našu zajednicu barmena.”,komentira Giuseppe Gallo, osnivač i izvršni direktor ITALICUS-a.

Regionalni pobjednik odlazi na globalno finale koje će se održati 28. svibnja u Rimu. Svi nacionalni pobjednici dobit će plaćeno putovanje na finale, a globalni pobjednik AOI aperitivo izazova 2023. dobit će željenu titulu ITALICUS Bar Artist of the Year 2023 i priliku za ekskluzivno mentorstvo s Giacomom Giannottijem, talijanskim barmenom i voditeljem Paradiso cocktail bara u Barceloni koji je nedavno dobio titulu najboljeg bara na svijetu u slopu dodjele nagrada 50 Best Bars 2022.

Pobjednik će također dobiti godišnju pretplatu na Shoshin Arts Club, virtualno središte koje pretplatnicima nudi priliku da istraže sve moguće barove teme i sposobnost učenja od miksologa svjetske klase.

Regionalno finale održalo se u Vintage baru u Šibeniku, a od osam izabranih natjecatelja za regionalno finale izdvojilo se troje najboljih.

Ovogodišnji predstavnik Hrvatske i Slovenije na globalnom natjecanju je Filip Sarilar, mladi barmen, voditelj i glavni trener škole barmena u sklopu barmen.hr.

Na drugom se mjestu našla Natali Borić, barmenica Noel restorana i bara u Zagrebu, ocijenjenog Michellinovom zvijezdicom dok se na trećem mjestu našao Slovenac Jan Križaj, barmen Neubara u Ljubljani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari