SARA, SVI SMO UZ TEBE: Hrabra 14-godišnjakinja treći put kreće u bitku protiv karcinoma, i to s osmijehom

Ovo je priča o Sari, 14-godišnjoj Brođanki koja već treći put u svom mladom životu kreće u borbu protiv karcinoma

I nakon dva izliječenja, zloćudna bolest joj se vratila, a po novu pobjedu kreće s osmijehom. A potporu će joj pružiti i glumica Ana Begić Tahiri, njezina nova prijateljica.

“Ne mogu vjerovati da sam te upoznala”, rekla je ushićeno Sara.

Osjećaj je uzajaman, jer apsolutna fasciniranost djevojčicom Sarom preplavila je poznatu glumicu Anu Begić Tahiri. Jer upravo je ova 14-godišnjakinja prava zvijezda, idol i uzor djeci oboljeloj od malignih bolesti! Mala Brođanka u Zagrebu je zbog nove životne borbe.

“Ovdje sam došla radi povrata bolesti, radi tumora u bedrenoj kosti. to jest u bedru”, kaže nam.

Već je dvije bitke dobila. Pobijedila je opaki karcinom čak dvaput, no bolest se opet vratila. Na novu rundu Sara je spremna. S osmjehom.

“Radi se o nevjerojatnoj djevojčici, o nevjerojatnoj hrabrosti, o nevjerojatnoj i volji nakon što joj se već treći put vratila bolest. Nevjerojatno je da sam je upoznala i, koliko si mi god ne želimo priznati da ima sve više i više te bolesne djece”, govori nam glumica Ana Begić Tahiri.

Ništa bez mame koja je uvijek tu za svoju mezimicu. Helena svakodnevno svjedoči harbroj borbi za život svoje kćeri.

“Kod kuće je pala sa pete stepenice, bubnula je na glavu, i onda smo išli slučajno na kontrolu kod doktora. Ona je rekla da joj se to niti malo ne sviđa i da podhitno treba napraviti ultrazvuk. Kad smo napravili ultrazvuk, pokazalo se da se radi o tumoru i da je zahvatio dio kosti. Tumor se nalazio između kosti i kože pa su odrezali dio kosti jer je tumor zahvatio kost”, priča Sarina majka Helena Krilj.

Liječenje je moguće samo u Zagrebu, pa se obitelj Krilj iz Slavonskog Broda na neko vrijeme preselila u metropolu. I to u ovaj stan u kojem su mama i Sara smještene!

“Ovdje sam došla prije par dana, dobili smo stan preko udruge Ljubav na djelu”, ističe Sara.

“Možemo se poslužiti i sa ovim svim. Kupim si ja naravno namirnice. Bitno je da imamo gdje prespavati i gdje se oprati i oprati robu. To je najbitnije”, govori Sarina mama.

Zajedno im možemo osigurati primjereniji prostor u kojem će boraviti dok vode još jednu bitku s bolešću. Udruga Ljubav na djelu daje im tople, zmajenske domove. No ove apartmane treba adaptirati i prilagoditi malenim hrabrim borcima.

“Kad sam ušao odmah sam primjetio stvari koje ovdje treba promjeniti, a to je ukratko sve. Od ovih stepeništa, do kuhinje do… to su sve male prostorije, dosta derutno stanje, pukotine u zidovima, vlage. Cijelu kupaonu treba, tako evo pozivamn sve u Hrvatskoj da se pridruže u akciji i da dođu 9. listopada u Lisinski” kaže rukometaš Domagoj Pavlović.

A tamo za male borce koji vode velike bitke protiv malignih bolesti sviraju najpopularniji hrvatski tamburaši uz gostovanje Jacquesa Houdeka i skupljaju kunice za njihove privremene domove.

“Puno ruku i dobre volje i čuda se mogu dogoditi”, kaže Ana Begić.

Baš čudo priželjkuje Sarina mama, jer život njezina djeteta najvrijednije je što ima!

“Zato što ima specifičnu bolest, neurofibramatozu. Ona je u tri posto slučajeva nemaligna a izgleda se Sara našla u toj. Molimo se dragom Bogu pa ćemo vidjeti šta će biti, nadamo se najboljem”, kaže majka Helena.

Sarice, svi smo uz tebe!

Ana Miščević

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari