Niste ni sanjali da vam može začepiti odvod! Bez razmišljanja ga bacate u sudoper, a evo što vam radi cijevima

Neće vam pomoći ni izlijevanje tople vode i deterdženta za posuđe u sudoper

Nadamo se da krute ostatke hrane ne bacate u odvod sudopera, ali postoji još nešto što ga može začepiti, a na prvu vam možda nema logike. Naime, većina masnoća, nakon što se ohladi, ne ostaje u tekućem obliku, već se stvrdne i zalijepi za stijenke cijevi. Drugim riječima, maslac, kokosovo ulje, masnoća od slanine i slično mogu vam stvoriti velike probleme u kuhinji.

Sve što je teže od vode

“Sve što je teže od vode ondje zapne”, objasnio je za Huff Post Shane Mahaffey, izvršni direktor i glavni vodoinstalater američke tvrtke Towne Plumbers. Ti komadići ulja i hrane, dodaje, mogu u kratkom roku prouzročiti neugodne mirise iz kuhinjskoga odvoda, ali i potpuno začepiti cijevi.

Trik za odčepljivanje odvoda

Kako biste spriječili da vam ulje stvara probleme u odvodu, poslije svakoga kuhanja sakupljajte ga u stare plastične boce, koje, nakon što ih napunite, bacite u smeće. Ako ste već izlijevali mast ili ulje u sudoper, dobro ga je isprati loncem kipuće vode, octom i sodom bikarbonom, predlaže Mahaffey.

Ovaj stručnjak savjetuje da najprije uspete šalicu sode bikarbone, pa mješavinu šalice octa i šalice vode, zatim pričekate od pet do deset minuta, a onda ulijete veliku količinu kipuće vode.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Fhx_6gg_8zs” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari