FINE AMERIČKE DELICIJE

Trsat & Co. nova je gastro destinacija koja na Trsat donosi okuse i ugođaj američkih zalogajnica

Riječani uživaju, provjereno je, u degustiranju i isprobavanju novih gastro delicija koje se nude u našem gradu. Jedno jako zanimljivo mjesto s originalnom ponudom sredinom siječnja otvoreno je na Trsatu

Trsat & Co. se nalazi u najstarijem dijelu grada Rijeke, na početku male uličice Partizanski put, preko puta crkve Majke Božje Trsatske.

Smjestili su se u maloj kući na dva kata koju su adaptirali i pretvorili u „Ameriku u malom“. U prizemlju se nalazi kuhinja a na katu se nalazi „lunch room“ – prostor za objed i druženje u američkom retro stilu.

”Jedva čekamo proljeće jer imamo na raspolaganju i malu terasu s ljuljačkama i cvijećem” rekli su nam iz ekipe Trsat & Co.a

Riječ je o američkom tipu restorana „self-service snack-bar“ u kojem nema konobara već gosti po dolasku naruče jelo, uzmu beeper, sjednu, a kada je jelo gotovo beeper vibracijom i zvoncem poziva gosta da dođe preuzeti svoje jelo. Također dostavljaju jela putem ovlaštenih servisa Wolt i Glovo.

U ponudi raznovrsna jela za sve ukuse i prilike

Ističu bogatu ponudu burgera (telećih, junećih, svinjskih, pilećih i veganskih) kojima pridodaju posebnu pažnju – pribavljaju dnevno svježe sastojke, koriste originalne američke umake a u svaki ubace i trunku tajnog sastojka za završni „touch“.

Također, svakako preporučuju da kušate hot dog (njihov omiljeni je Hot Dog Kobasica & Kupus), tortilje te BBQ pileća krilca koja su – za prste polizati.

U ponudi su i svakodnevna jela za ručak kao što su kokica i mlinci, piletina u umaku od češnjaka i meda s njokima, razne tjestenine ili obročne salate.

Tu su i desreti

Uh, skoro smo zaboravili na deserte! U ponudi imaju dnevno svježu pannacotu s Nutellom, palačinke raznih okusa te lava cake.

“Pratite nas na društvenim mrežama za novosti u meniju, darivanja i posebne ponude”, poručili su ovim putem.

Imaju nekoliko posebnih jela

To su prije svega tri burgera: jedan od njih je Porky’s – burger od sočne trgane svinjetine u izuzetno laganom svježem pecivu.

Drugi je teleći burger, sličan koncept, no ovoga puta s trganom teletinom. T

reći je samo za najhrabrije: Extreme Trsatico Triple Burger koji dolazi u nekoliko katova s čak tri juneće pljeskavice. Legenda kaže da može najesti i najgladnije!

Od ostalih jela, istaknuli bi tatarski namaz (kojeg prodaju i u većim količinama)m izvrstan izbor za kućne fešte i poslovne domjenke. Također, ističu sočne tortilje raznih ukusa, poput one s piletinom i tunom.

Za kraj, tu su i nezaobilazne palačinke – Nutella, Kinder Bueno, Ferrero i Oreo, nabrojali su.

Zanimljiv interijer

Američki retro stil neiscrpna je inspiracija i uvijek mu se divimo unovim i starim američkim filmovima.

“Htjeli smo dašak toga donijeti u Rijeku. Potrudili smo se koliko god smo mogli te adaptirali nekad malu tradicionalnu trsatsku kućicu i pretvorili ju u mali američki kutak. Još uvijek nemamo šankericu koja radi na koturaljkama ali radimo na tome!”, rekli su nam u razgovoru.

Restoran radi od utorka do nedjelje od 11 do 21 sati a novosti možete pratiti na webu www.trsatico.com.hr i društvenim mrežeama @trsatico

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari