TUŽNA PRIČA SLATKOG PSA: Ganuti Cro Cop obećao platiti troškove Mirkova liječenja!

Da je Cro Cop sportaš velikog srca dokazao je nebrojeno puta. U posljednje se vrijeme posebno angažirao oko pomaganja zlostavljanim i napuštenim psima. A jedan ga je posebno osvojio. Njegove okice osvojit će i vas

Mirko Miki. Slatko ime za slatkog psa koji iza sebe ima jednu tužnu priču. Preko kralježnice mu je prešao kamion i tako je ozlijeđen u romskom naselju živio mjesec dana prije nego što se netko sjetio pozvati veterinara. Procjene su govorile kako je za Mirka najbolja eutanazija, ali Petra od slatke njuške nije htjela odustati.

“On ima slomljenu kralježnicu, rentgen je to potvrdio, a radili smo i mijelografiju. Međutim, on je jedno poprilično blesavo štene koje se voli igrati, maziti, sve to skupa. Na zadnjim nogama ne može baš savršeno stajati, ali ima potpuni osjet do koljena, međutim doktor Ćirić ima neke kombinacije i postoji mogućnost da on i stane na noge”, kaže Petra Puvača iz Udruge za zaštitu životinja Sedma od devet.

Iako je prošao transplantaciju dijela kože i iako ga čekaju još neki zahvati, Mirko je sretan i veseo pas i kao da ga ne smeta previše što ne može trčati.

Sad traži novi dom i vlasnika koji će se o njemu brinuti kako i zaslužuje. Stvari se ne smiju ušminkavati. Mirko ima veće potrebe od prosječnog psa, ali – ništa strašno.

“Nema puno većih potreba nego bilo koji zdrav pas. Međutim, treba uložiti malo veći napor kako bi naš Mirko ostao čist. Potrebno je malo više energije uložiti da se on pomokri i da se počisti nakon što napravi veliku nuždu. On zna i tražiti, međutim to voljno ne radi i ne kontrolira”, objašnjava Koraljka Kocijančić iz iste udruge.

Ako netko misli kako je pas u kolicima jako nesretan, Lili ga sa svojim primjerom može razuvjeriti.

Ona se na kolica odlično priviknula, pa danas u svom novom domu trči i lovi se s drugim psima. Mirko ima šanse da izbjegne kolica i zato pomalo svakog dana vježba.

Ime je dobio po našem najpoznatijem Mirku, Mirku Filipoviću, koji je rekao da će pokriti sve troškove liječenja.

Način na koji se sad kreće djeluje jako tužno, no on je sretan pas koji se veseli životu i ništa ne vidi kao problem. I ne traži mnogo. Samo dobru volju od tog nekoga s kime misli biti sretan još dugo, dugo vremena.
Dario Todorović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari