Urban objasnio zašto nije bio dio programa otvorenja EPK: “Nisu me zvali”

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U cijeloj priči izostao je jedan od simbola grada Rijeke, barem što se glazbe tiče…

Mnogi su “živi simboli” grada u subotu na svečanom otvorenju Europske prijestolnice kulture bili sudionici, prepoznati u središnjoj ceremoniji otvorenja Rijeke EPK.

Sudjelovalo je mnoštvo izvođača, ali u cijeloj priči izostao je jedan od simbola grada Rijeke, barem što se glazbe tiče.

Glazbenik Damir Urban je u svojoj objavi na Facebooku objasnio zašto nije bio dio programa.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Rijeka je u subotu postala Europskom prijestolnicom kulture. Moram reći da je taj dan bilo posebno lijepo biti ovdje, ne samo kao svjedok, već i kao ponosni građanin ovoga grada. mislim da je samo otvaranje bilo vise nego uspješno. posebno bih izdvojio svog kolegu Zorana Prodanovića Prlju. trenutno ne mogu zamisliti da bi itko bolje od njega izveo sam cin vođenja završne ceremonije.

Međutim, ovaj post ne pišem samo zbog čestitki i pohvala, već i da bih objasnio jednu situaciju. naime, primio sam (od inboxa, komentara, prolaznika, poznanika) puno upita zašto me nije bilo u programu otvaranja, a onda i komentare kako je to sigurno bio neki moj statement, moja odluka, kako netko nije ispunio moje uvjete ili da sam bahato odbio sudjelovati u programu.

Mene u programu otvorenja u HNK Ivana pl. Zajca, kao ni u luci, nije bilo jer me nitko iz EPK nije, kao autora i glazbenika, pozvao da u njemu sudjelujem, a niti da mu prisustvujem.

i to je sasvim u redu. ljudi u organizaciji EPK-a u krajnjoj liniji i postoje zato da bi odabrali i uredili program prema vlastitom nahođenju, ukusu i želji, da bi zvali autore i izvođače, pa i goste, koji će program stvarati i koji će u programu (otvaranja) EPK sudjelovati.

Poštujući to, a istovremeno podržavajući kako svoj grad, tako i sam projekt, otvaranju sam prisustvovao, kao i tisuće mojih sugrađana, na ništa manje primjeren način, sa svojom obitelji, u publici.

EPK ne traje samo jedan dan, dana će biti još puno. vjerujem da će dobrih projekata i doganjanja biti mnogo i želim nam svima nezaboravnu EPK godinu koja je pred nama.“, poručio je u svojoj objavi Damir Urban.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari