Kostrenski učenici čuvaju školska stabla, najuspješniji dobili poklon pakete

Foto: Općina Kostrena

U općini Kostrena podijeljeni su poklon paketi učenicima koji su sudjelovali u natječaju za najbolje fotografije na temu #mojeskolskostablo.

Naime, početkom prosinca prošle godine počela je sadnja ukrasnih voćkarica u blizini OŠ Kostrena prilikom koje je svaki razred kostrenske škole zasadio svoje stablo.

Prilikom sadnje učenici su učili o važnosti stabala za eko sustav, a cilj je bio potaknuti ih na brigu o okolišu te senzibilizirati ih za važnost o uređenju javnog prostora koji je zajednički svima i koji svi koriste za igru ili šetnju. Nakon sadnje svaki je učenik dobio letak s prikazom svog stabla s osnovnim informacijama te ECO starter box pakete s vrećicama za razvrstavanje otpada ili eterično ulje lavande.

Svi učenici pozvani su da dalje prate razvoj svog stabla te da ukrase kolce koji ih drže, aorganizirana je i nagradna igra koja je trajala do 20. siječnja. Učenici su se morali fotografirati sa stablom te poslati fotografije zajedno s oznakom #mojeskolskostablo na Instagram profil nasakostrena.

Zajedničko prvo mjesto dijele učenik Marko Kukarić (2.A) te Dorian Burić (3.B). Poklon paketi uručeni su i učenicama 5.B razreda Riti Čeh, Ani Dančulić, Greti Brusić i Luciji Sertić kao i učenicama 6.A razreda Rini Valog, Mili Jakšić, Gaii Storić, Lea Gibičar i Luciji Sertić.

Ovim putem čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali na natječaju i koji brinu za svoja stabla te okoliš škole a u najavi je i novi natječaj koji će se održati u ožujku o čemu će se učenike pravovremeno obavijestiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari