„MADE IN KRK“: Jedinstveni, krčki, ukusan, zdrav i isprintan sladoled!

Nova poslastica osvojila je i nepca izvan Hrvatske. Ližu je u Češkoj, ali i u Južnoj Koreji

U Krku se proizvodi sladoled kakvog nema nigdje u Hrvatskoj pa ni šire.

Potpuno prirodni sastojci, vrste bez glutena i šećera. Sladoled prilagođen svima, napravljen po staroj talijanskoj recepturi.

“Pošto ga jedino ja proizvodim, tu imam otvorenu cijelu Hrvatsku, počeo sam nešto uvozit u Prag, sad oni imaju testiranje prodaje i za jesen planiramo malo proširiti”, kaže ponosni vlasnik male krčke tvornice sladoleda Gelati d’oro Dalibor Jurina.

gelati

Oduševljava ova slastica i izvan Europe – južnokorejskoj aviokompaniji trebalo je samo pola sata da ga uvrsti u svoju ponudu.

“U prvoj klasi Corean airlinesa, tražili su sladoled u čašicama, probali su, dopao im se i sada se malo vozi u avionima”, dodaje Jurina.

gelati2

Gelati d’oro zapošljava četvero ljudi, a trenutno ima i sezonske radnike.

Kristina je tu od prvoga dana i kaže kako je odgovornost velika. “Sladoledi bez šećera i glutena rade se u posebnim uvjetima. Kada se s njima radi, onda pazimo da ovi drugi sladoledi u koje ide biskvit ili nešto, da se ne miješaju korneti”.

Njihov im je inovativni šef posao maksimalno olakšao. Bili su mu potrebni strojevi, koji će sve ubrzati. Kako je inženjer elektrotehnike neke je sam napravio.

“Pa u principu to je CNC 3D printer, samo puno većih omjera. Ne printa malu plastiku, nego sladoled”, reako je Jurina.

Najslađi posao mogao bi postati brend po kojem će se prepoznavati ne samo Krk nego i cijela Hrvatska.
Ida Balen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari