NEZAPAMĆENO: U uvali Črišnjeva u utrci štiklama pobijedio muškarac!

Tu su i asistenti. Štiklu treba dobro učvrstiti, a onda isprobati – kao da je na pisti

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Riječane je čekala ukusna mega-fritaja u uvali Črišnjevo. Zanimljivo je da je pored Rijeke održana i utrka na štiklama. Spretnost, taktika i vrhunska oprema – to je potrebno da bi se odnijela pobjeda. Staza je bila kratka, ali zahtjevna, kako za žene, tako i muškarce.

Rupe na asfaltu svladati mogu samo one koje su na štiklama u životu prošle kilometre, ili ipak ne… Najbrže nisu bile žene s najviše staža na štiklama. Nemilosrdno ih je preletio jedan od momaka.

“Moja taktika je bila niski start, brzina i upornost. To su štikle specijalnog dizajna, to mi je moj kum iz Njemačke donio, a ja sam se četiri mjeseca pripremao za to”, kazao je pobjednik Frane Gregov.

Tu su i asistenti. Štiklu treba dobro učvrstiti. A onda isprobati. Kao da je na pisti. Žarku je, kaže, bilo lako. Iskustva ima odavno.

“Ja sam u prvom životu bio ženska, i to izgleda jako zgodna, a sad u drugom životu me je Bog nagradio da budem muški i ne baš zgodan”, našalio se Žarko Žeželić-Prdela, jedan od natjecatelja.

E sad, važna napomena za neku od budućih utrka. Ne vjerujte nikome. Za pobjedu se bori svim sredstvima.

“Birale smo obuću tako da sam ja rekla da ona mora imati visoke štikle, a ja sam obula niže štikle”, povjerila nam se Daniela Bilić. Paulu je mjesta koštala štikla od, u utrci najviših desetak centimetara, i to nekoliko brojeva veća.

Uvalom Črišnjevo čitav dan odzvanjaju zvukovi potpetica….

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari