DIVLJI ZAPAD KOD FUŽINA! U srcu Gorskog kotara kauboji, konji i kočije

Dobrodošli u Roswell. U 19. smo stoljeću. Važno je imati vještine koje pravim kaubojima dolikuju

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

U srcu Gorskog kotara kauboji, konji i kočije… Pravi kaubojski saloon usred šume u pitoresknom selu Roswell podignuto prije tri godine radi snimanja trilogije Winnetou. Danas je ono prava turistička atrakcija. Nalazi se tek desetak kilometara od Fužina.

Dobrodošli u Roswell. U 19. smo stoljeću. Važno je imati vještine koje pravim kaubojima dolikuju. Skeniranje krajolika, presudno je kod zaštite sela.

Upoznali smo i najmlađu kaubojku. Kao da je u sedlu rođena. A evo kako ustvari izgleda život gorskokotarskog Divljeg zapada.

“To je ono jedno druženje s ljudima, sa životinjama. Čovjek ne osjeća ustvari tokom dana taj umor”, kazao je kauboj Marin Čargonja.

Roka bi svatko s imalo mudrosti uzeo u svoje redove – cilja bez pogreške. Ovo selo najviše veselja donosi najmlađima, a kao što znamo mladost je u duši, ne u godinama.

“Ja sam ljubitelj Winnetoua. Gledao sam sve filmove njegove i došao sam da vidim taj ambijent koji se nalazi ovdje”, kazao nam je Ivica Rob.

Nakon vježbe jahanja i gađanja, malo odmora. Igra koja je zabavna nikad ne zastarijeva. Zahvaljujući Filipu doći će i do gradskih igrališta.

A Winnetou selo od nas dobiva maksimalan broj bodova. Originalna turistička priča u kojoj svaki posjetitelj postaje glavni glumac westerna.
Ida Balen
Foto: RTL Danas

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari