Nova knjiga riječkog književnika Jana Bolića već doživljava veliki uspjeh

Foto: Facebook/Igor Popović

Riječanin Jan Bolić boluje od spinalne mišićne atrofije te je gotovo potpuno nepokretan, ali unatoč svim fizičkim preprekama i izazovima, bavi se pisanjem dosljedno i kompetentno od svoje petnaeste godine

Nakon predstavljanja u Zagrebu, mladi autor Jan Bolić i u Rijeci je promovirao svoj novi roman “Težina stvarnosti” (u nakladi izdavačke kuće Beletra iz Zagreba) u antikvarijatu Ex Libris.

Težina stvarnosti piščeva je treća izdana knjiga (nakon zbirki poezije Trenuci i Može biti lijepo) te je njegov prvi roman.

Na promociji su uz autora sudjelovali urednica romana Sandra Pocrnić Mlakar, riječki književnik Milan Zagorac (koji je također surađivao s Bolićem na prijašnjim radovima) te Damir Selimović koji je čitao izvatke iz knjige, donosi gradski portal Moja Rijeka.

Riječ je o žanrovskom krimiću kojim je Bolić htio istražiti konvencije jednog od svojih osobnih favorita među književnim pravcima.

Radnja prati upornog inspektora Johna Monroea i njegov zadatak da raskrinka ubojstvo u inače mirnom kvartu Princetona. Održavajući tempo i napetost, autor se ne udaljava od uobičajene forme krimića, već nastoji na nju nadograđivati. Prema urednici, roman je već sada izrazito tražen i prodavan, piše za Moju Rijeku Betty Stojnić.

Jan Bolić boluje od spinalne mišićne atrofije te je gotovo potpuno nepokretan, ali unatoč svim fizičkim preprekama i izazovima, bavi se pisanjem dosljedno i kompetentno od svoje petnaeste godine.

Foto:Facebook/ Igor Popovic

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views