RAZBIJANJE PREDRASUDA Lezbijku Mihaelu prihvatio cijeli gradić: ‘Prva simpatija bila mi je Jennifer Aniston’

Kako je biti gej u Garešnici, toj maloj konzervativnoj sredini? Mihaela, kaže, nije imala negativna iskustva

Garešnica, gradić u Bjelovarsko bilogorskoj županiji koji razbija predrasude o manjim i ponekad često konzervativnim sredinama svoju, jednu stanovnicu drže kao kap vode na dlanu.

I to Mihaelu Jukić, 19-godišnju djevojku koja je učinila ono što je mnogima u Lijepoj našoj i dalje nezamislivo. Svojim je sugrađanima hrabro priznala – ja sam lezbijka. I cijela ju je Garešnica, na opće iznenađenje, oduševljeno privatila baš takvom kakva jest!

Svoju sugrađanku stanovnici Garešnice sreću svaki dan. Nikad ni jednu osudu, pogrdnu riječ ili prijekorni pogled na svojoj koži Mihaela nije osjetila.

Garešnica je rekla svoje, baš kao i Mihaelina obitelj. Uz početne poteškoće, činjenicu da je gay – prihvatili su.

“Mami sam rekla, bilo mi je dosta teško jer je bio referendum ‘U ime obitelji’. Kkad sam joj rekla, taj dan smo se posvađale, ali sve je dobro ispalo na kraju”.

Da je privlače osobe istog spola – znala je od malih nogu. No s vremenom je shvatila da je u okruženju u kojem je odrastala – jedina koja je drukčija.

“Prva simpatija mi je bila Jennifer Aniston i onda sve te poznate su se naredale, ali mislim da sam to tek skužila da to nije normalno kad sam dosla u 3,4 razred na vjeroanuk i kad su rekli da je to ono neeeeee”, dodaje.

Znatiželja, naravno, vreba na svakom koraku. Ipak, ma koliko se mi busali u prsa da nije tako, konzervativna smo sredina.

I dalje je slobodna i čini se da će tako zasada i ostati. Osim ako se ne preseli u neki veći grad ili čak izvan granice Lijepe Naše, o čemu je isto razmišljala. Iz jednostavnog razloga, ljubav ovdje ne može pronaći.

Tu smo gdje jesmo. U ustavu nam stoji jasna definicija braka – zajednica muškarca i žene. I onda ovako otvoreno, pred cijelom Garešnicom, pred našim kamerama, pred cijelom Hrvatskom, s 19 godina priznati kako si gay – nije lako.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari