SCUM: Svijet osvaja najuspješnija hrvatska računalna igrica u povijesti!

Donosimo vam nikad objavljene snimke izrade igrice u ranoj fazi, ali i reakcije autora na nevjerojatan uspjeh

Taman su se vratili s mapiranjem otoka Brača kako bi se odmetnici u igri za preživljavanje borili baš na mjestima koja su nam jako poznata.
Likovi neodoljivo podsjećaju na svoje autore jer po njima su i oblikovani. Svaki pokret u igri netko je jednom doista i napravio.

“Kao da imate svoje malo dijete koje odgajate, odgajate i date mu da ide u svijet”, kazao je Tomislav Pongrac, kreativni direktor u Gamepiresu. Dvije godine nakon, to je dijete odraslo, a čak dvostruko mora narasti i Gamepiresov tim, pa zapošljava još ljudi. Ionako je čudo što se tako uspješno bore s timovima od više stotina ljudi.

“Veliki studio… Pa nije čudno da je i po 800 ljudi na njima radilo i po pet godina. Najveći naslovi kao GTA5 – u razvoj je uloženo 280 milijuna dolara. Pet godina su to razvijali i to je uopće teško pojmiti takve brojeve u glavi”, smatra Andrej Levenski, suvlasnik Gamepiresa.

Ali korisnika-igrača to ne zanima. On samo želi da je igra koju je kupio dobra, a SCUM to očito jest – čim po mjestima s hrvatskim nazivima sad virtualno puškara čitav svijet.

Dario Todorović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari