LIJEPA PRIČA IZ SPLITA

Vozač autobusa na sjedištu pronašao novčanik s 1500 kn – dva dana je tražio umirovljenicu koja ga je zaboravila!

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Ivici ovo nije prvi put da je pronašao neku ostavljenu stvar u autobusu pa kaže da je na sjedalima nalazio mobitele i novčanike od kojih su neki bili puni gotovine, dok su drugi bili prazni

Vozač splitskog Prometa Ivica Mamić jučer je i jutros čak tri puta tražio umirovljenicu iz Splita ne bi li joj vratio novčanik s 1.500 kuna. Naime, žena je novčanik ostavila na sjedištu Ivičina autobusa.

“Primijetio sam novčanik na desnom prednjem sjedalu čim sam preuzeo vožnju na liniji broj 11 na stanici kraj kazališta. Kada sam završio vožnju, pogledao sam unutra i vidio podatke na osobnoj, kao i da je novčanik pun novca. Bilo je više od 1.500 kuna. Pokušao sam prvo pronaći broj telefona vlasnice novčanika, no bez uspjeha, nije bio registriran. Kada sam završio smjenu, zaputio sam se kod nje kući. Bilo je oko 20.30. Zvonio sam deset puta, ali nitko nije otvorio. Računao sam, bit će žena ranije legla pa nije čula zvono. Odlučio sam, vratit ću se sutra ujutro prije posla”, priča vozač za Dalmatinski portal.

Drugog dana, ponovno je bezuspješno pokušao doći do umirovljenice pa joj je zvonio na vrata, no ona nije otvorila.

Umirovljenica je bila presretna kada joj je vraćen novčanik

Ivici ovo nije prvi put da je pronašao neku ostavljenu stvar u autobusu pa kaže da je na sjedalima nalazio mobitele i novčanike od kojih su neki bili puni gotovine, dok su drugi bili prazni. “Oni koji ništa nemaju, uvijek žele da ti nešto ostave za nagradu”, kaže vozač Ivica koji će biti nagrađen za svoje dobro djelo.

“Ovakve pozitivne događaje i do sada smo primjereno nagrađivali, a tako će biti i u ovom slučaju. S druge strane, svi oni koji počine štetu ugledu Prometa bit će sankcionirani poput vozača koji je jučer kroz prozor izbacio ambalažu marende koju je konzumirao. Dobit će upozorenje pred otkaz”, rekao je za Dalmatinski portal Miroslav Delić, direktor Prometa.

Danas.hr/Net.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views