Redefinirajte svoju vizualnu udobnost fotokromatskim naočalama

Jeste li se ikada zatekli kako neprestano izmjenjujete dva različita para naočala, od kojih svaki odgovara jedinstvenim svjetlosnim uvjetima?

Zamislite ovo: Jarka sunčeva svjetlost na otvorenom zahtijeva sunčane, ali kad uđete unutra, posegnete za svojim uobičajenim naočalama. Sada, još uzmite u obzir digitalne zaslone koji dominiraju našim životima i rezultat je niz vizualnih izazova.

Za brojne pojedince ovaj scenarij nije samo mašta – to je svakodnevni život. Ali uz prijelazna stakla, poznatija kao fotokromatska, sve postaje jasnije. Koristeći najnoviju fotokromatsku tehnologiju, vaš cjelodnevni vid čine bezproblematičnim. Nema više beskonačnog prebacivanja između različitih naočala. Uživajte u jasnom vidu bilo da ste na jakom suncu, pod blagim mjesecom ili buljite u zaslon računala.

Znanost iza fotokromatskih leća

Fotokromatske leće sadrže bezbrojne molekule posebno dizajnirane da reagiraju na ultraljubičasto (UV) svjetlo. Kad su izložene UV zračenju, te molekule pokreću reakciju, uzrokujući tamnjenje leće. Kako se izlaganje UV zračenju smanjuje, leća se vraća u svoje prozirno stanje. Ovaj prijelaz je i brz i besprijekoran, osiguravajući uvijek prilagodljivo vizualno iskustvo.

Na čelu ove transformativne tehnologije nalaze se Essilor Transitions® Light Intelligent Lenses™, dostupne na eyerimu. Ono što ih izdvaja nije samo njihova dinamična prilagodljivost, već i njihova neusporediva zaštita od štetnih UV zraka i emisija plave svjetlosti.

Transitions Signature GEN 8®:Idealne za svakodnevno nošenje, ove leće ostaju prozirne kada ste u zatvorenom prostoru. Ali kad izađete van, prilagođavaju se UV svjetlu, suptilno mijenjajući svoju nijansu. Osim zaštite od UV zračenja, imate dvije mogućnosti izbora nijanse: smeđa za bolji kontrast i siva za ispravnu percepciju boja.

Transitions XTRActive®: Osmišljene su za one koji su osjetljivi na jako svjetlo ili su često na jakom suncu. Nude najtamniju mogućnost zatamnjivanja, što ih čini prikladnima za vožnju. Također štite od značajne količine plavog svjetla — do 90% iz vanjskih izvora i oko 34% u zatvorenom prostoru.

Vidljive prednosti Transition® naočala

Prijelazne naočale više su od puke ugodnosti; one su evolucija u vizualnim rješenjima:

  • Responzivna jasnoća: Bilo da je riječ o blještavom suncu ili prigušenoj unutarnjoj rasvjeti, ove se leće brzo prilagođavaju, osiguravajući jasan vid.
  • UV zaštita: Integrirano blokiranje UV zračenja štiti vaše oči od štetnih zraka, smanjujući vjerojatnost očnih komplikacija povezanih sa suncem.
  • Odmor od zaslona: u digitalnom svijetu koji se neprestano širi, ove naočale djeluju kao barijera protiv štetnog plavog svjetla, smanjujući napor očiju povezan s ekranima.
  • Elegantan dizajn: Prijelazne naočale spajaju eleganciju s učinkovitošću, i besprijekorno pristaju uz različitu odjeću i prigode.
  • Ekonomski smisao: Odabir jednog prilagodljivog para može se pokazati isplativijim od održavanja više pari.
  • Napravljene da traju: Izrađene od vrhunskih materijala, ove leće su dizajnirane da budu otporne na ogrebotine, nadmašujući obične alternative.

Odabir prijelaznih naočala korak je prema poboljšanoj vizualnoj udobnosti, optimalnoj zaštiti i modernom pristupu njezi očiju. Putem platformi kao što je eyerim, koja surađuje s pionirima u industriji kao što je EssilorLuxottica, ova avangardna tehnologija dolazi vam na kućni prag.

Vizionarska suradnja: EssilorLuxottica i eyerim

Prijelazne naočale su impresivne, ali njihov razvoj uvelike se oslanja na uvide i inovacije vodećih u industriji. EssilorLuxottica, sa svojim francuskim korijenima, na čelu je ovog putovanja već više od 160 godina, kontinuirano uvodeći napredne novitete vezi njege očiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari