DOBAR POREDAK

Dvadeset dana prije početka Eurosonga kladionice Mami ŠČ! predviđaju prolazak u finale

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Prema trenutnom stanju na kladionicama Mama ŠČ! ulazi u finale i to sa sedmog mjesta u polufinalu, sa šansama od 75% za prolazak u završnicu

Hrvatski predstavnici Let 3 nastupit će za manje od mjesec dana na Eurosongu u Liverpoolu. Nastupit će 9. svibnja sedmi po redu u prvoj polufinalnoj večeri natjecanja. Pali su sa 16. na 17. mjesto na kladionicama, a stanje se neprestano mijenja.

Prema trenutnom stanju na kladionicama Mama ŠČ! ulazi u finale i to sa sedmog mjesta u polufinalu, sa šansama od 75% za prolazak u završnicu. Kladionica sugerira da će Let3 ući u finale zajedno sa Švicarskom,Portugalom, Srbijom, Moldavijom, Češkom, Izraelom, Norveškom, Švedskom i Finskom.

Kad se pa pogleda ukupni poredak u finalu, Hrvatska je na 18. mjestu te joj kladioničari ne predviđaju veliki uspjeh. Apsolutni favoriti ovogodišnjeg Eurosonga su Švedska, Finska i Ukrajina.

Na prvom mjestu na kladionicama stabilno stoji Švedska čija će predstavnica Loreen otpjevati pjesmu Tattoo. Ispod nje je Finska i njihov predstavnik Käärijä s pjesmom Cha Cha Cha. Na trećem se mjestu nalazi Ukrajina koju predstavlja sastav TVORCHI.

Pozvali susjedne zemlje da glasaju jedni za druge

Luke Black, predstavnik Srbije nalazi se na kladionicama trenutno dva mjesta iznad Leta 3, na 15. mjestu. Hrvatski su predstavnici nastupili na službenom eurovizijskom eventu Israel Calling gdje su pozirali s predstavnicima Slovenije grupom Joker Out i Srbije Lukom Blackom.

Poslali su poruku kojom se poziva susjedne zemlje da glasaju jedne za drugu kao što to uobičajeno čine sjeverne europske države. “Ako mogu sjevernjaci, možemo i mi!” uzviknuli su svi skupa, na što je Mrle dodao: “ŠČ!”

Nakon što su pobjedili na Dori kontroverzni LET 3 je sa svojom pjesmom Mama ŠČ! izazvao hrpu reakcija. Isprva su fanovi bili iznenađeni pobjedom i nastupom, ali kasnije su mnogi pisali da im se pjesma jako sviđa i da ima velike izglede za ulazak u finale natjecanja. Bilo je tu i negativnih komentara, a Mrle je neke od njih izdvojio i objavio na TikTok videu.

“Ne idu nigdje”, “Budale”, “Sva sreća pa moj glazbeni ukus ima drugu dimenziju”, “Njima ni Bog ne može pomoći, kamoli traktor”, “Fuj”, “Bolesnici”, ”Tuga i jad, danas je popularno sve što nije normalno”, neki su od komentara koje je Mrle objavio na TikToku.

Napravili novi električni traktor

Glazbenik je na sve negativne komentare reagirao gromoglasnim smijehom. “HIHIHAHAHOHO”, napisao je Mrle u opisu videa.

Obožavatelji Leta 3 su ga podržali. “Ljudi se bez veze žale. Let 3 ide na Eurosong i želimo im svu sreću”, poručili su obožavatelji.

Nakon što su na Doru u Opatiju došli traktorom za Eurosong su odlučili napraviti novi, električni traktor, zlatne boje.

“S njim namjeravamo otići u Liverpool na Eurosong. Inače, traktor je ustvari simbol transhumanizma. Zlatni traktor, električni traktor… Ne koristimo više fosilna goriva. Borimo se za očuvanje prirode”, rekli su iz Leta 3 na predstavljanju traktora.

“U današnje vrijeme čovjek je najbliže tome da uz pomoć tehnologije i zdravog razuma iskorijeni glad u svijetu, da iskorijeni glupost, to je prvenstveno… Tehnologiju samo treba usmjeriti u pravom smjeru u smislu da se ona ne koristi u ratne svrhe, nego u korisne svrhe”, dodali su, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari