KORAK BLIŽE OSCARU: Leo DiCaprio ‘pomeo’ Screen Actors Guild Awards

Leonardo DiCaprio, jedna od najvećih hollywoodskih zvijezda, nagrađen je za ulogu legendarnog trapera Hugha Glassa u epskoj pustolovnoj drami Povratnik, priči o preživljavanju i osveti

Brie Larson i Leonardo DiCaprio u subotu su se još više približili Oscaru trijumfirajući na dodjeli filmske nagrade SAG, na svečanosti koju je obilježila pobjeda mnogih crnih glumaca u jeku rasprave o njihovoj nedovoljnoj zastupljenosti u Hollywoodu.

Četrdesetjednogodišnji plavooki glumac tijekom karijere rado se u potpunosti uživljavao u svoje uloge, no u ovom filmu otišao je korak dalje – morao je jesti sirova bizonova jetra i kupati se u ledenoj rijeci na snimanju filma u kojemu je glumio lik koji se osvećuje onima koji su ga pokopali živog prethodno mu ubivši sina.

Glumica Brie Larson (26) nagrađena je pak za dirljivu ulogu mlade majke koja je zajedno sa svojim djetetom zatočena u jednom sobičku, u filmu Soba. Istaknula je da joj je ‘nadahnuće’ bio iznimno nadareni devetogodišnjak Jacob Trembley koji je glumio njezina sina.

Glumci Spotlighta, među kojima Mark Ruffalo, Rachel McAdams i Michael Keaton, dobili su i nagradu za najbolju glumačku podjelu za neki film.

Taj film Toma McCarthyja, jedan od favorita za Oscara, priča je o istrazi Boston Globea koji je otkrio pedofilski skandal u Katoličkoj crkvi.

Alicia Vikander poznata nam iz filma Ex-Machina je nagrađena kao najbolja sporedna glumica u Dankinji u kojemu glumi suprugu transseksualne osobe koja se među prvima u svijetu podvrgnula operaciji za promjenu spola. Glumački partner u tom filmu joj je Eddie Redmayne.

Britanac Idris Elba, tamnoputi glumac, dobio je dvije nagrade: jednu za najbolju sporednu ulogu, ratnog zapovjednika koji iskorištava djecu vojnike u filmu Zvijeri bez granica i drugu za ulogu tjeskobnog detektiva u seriji Luther.

Dodjela nagrada SAG (Screen Actors Guild), nagrada Udruženja filmskih i televizijskih glumaca jedna je od najpozornije praćenih uoči dodjele Oscara, s obzirom na to da glumci čine najveću skupinu glasača Američke akademije. Nagrada je dobar barometar uoči dodjele Oscara, 28. veljače.

Lani su dobitnici SAG-a, Patricia Arquette, Eddie Redmayne, Julianne Moore i J.K. Simmons nagrađeni i zlatnim kipićem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari