OBJAVLJEN PRVI TRAILER NOVOG „ALIENA“! U „Alien: Covenant“ čeka nas nova porcija iskonskog straha od nezamislivog čudovišta

Ukupno šesti film iz „Alien“ franšize u kinima širom svijeta počet će se prikazivati 19. svibnja 2017. godine

Pomalo ironično, na sam Badnjak objavljen je prvi trailer iz nastupnog filma „Alien: Covenant“ redatelja Ridleyja Scotta, šestog naslova iz slavne SF-horor franšize „Alien“ i svojevrsnog nastavka „Prometheusa“ istog redatelja iz 2012. godine kojeg su i publika i kritika primili dvojako – uz (gotovo istovremene) i pokude i pohvale.

Sudeći prema prvom traileru ovog dugoočekivanog filma, serijal „Alien“ vraća se tematski i stilski svojim korijenima odnosno inicijalnom filmu „Alien/Osmi putnik“ koji je u vrijeme svoga pojavljivanja u kinima bio poprilična senzacija a redatelja Ridleyja Scotta prometnuo je u instant-zvijezdu „novoga Hollywooda“.

Priča filma nastavlja se na onu „Prometeja“ koji je pak svojevrsni prednastavak priči koju smo pratili u izvornom „Alien“ serijalu. O detaljima sadržaja zasad se ne zna mnogo, tek da je „Covenant“ iz naslova filma svemirski brod kojim grupa junaka putuje na udaljeni planet koji bi prema njihovim podacima trebao biti izvorište rudnoga bogatstva, no ispostavlja se da je nastamba izvanzemaljskih čudovišta poznatih nam iz prethodnih filmova.

Koliko je ugođaj strave sličan onome u izvorniku govore čak i neke scene koje izravno parafraziraju kultne prizore iz izvornika, poput onoga gdje izvanzemaljski „fetus“ nastanjen nasilno u ljudskom tijelu „domaćina“ izenanada, uz puno krvi, probija svoj put iz ljudskog tijela u vanjski svijet.

U filmu ponovno jednu od bitnijih rola igra android David odnosno njegov poremećeni parnjak Walter koje obojicu igra fenomenalni glumac Michael Fassbender, a svoju rolu iz „Prometeja“ (kratko) repriziraju i Noomi Rapace i Guy Pearce.

U ulogama posade „Covenanta“ pojavljuju se Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride, Demián Bichir i James Franco.

Ne znam kako vi, ali mi jedva čekamo novi film iz „Alien“ franšize!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari