PREMIJERA „GAZDE“: Najprovokativniji dokumentarac godine večeras u riječkom Art kinu Croatia

Film se reklamira i krilaticom „Ovo nije film o Ivici Todoriću“, no ipak postavlja pitanje – kako se postaje gazda u Hrvatskoj

U ponedjeljak, 10. listopada s početkom u 20 sati u riječkom Art kinu Croatia premijerno će se prikazati dokumentarni film „Gazda: tranzicija/privatizacija/korporacije“. Premijeri filma prisustvovat će i redatelj Dario Juričan.

Redateljev otac, Ljudevit Juričan, radio je u Konzumu 40 godina. Bio je vršnjak sa svojim dugogodišnjim poslodavcem Ivicom Todorićem – rođeni su u razmaku od svega 11 dana. Srednju školu obojica su završili na Kennedyjevom trgu u Zagrebu, a prvo dijete su dobili 1976.- Ivica Todorić kćer Ivu, a Ljudevit Juričan sina Darija.

gazda-film

Dario Juričan je želio napraviti intervju s poslodavcem svoga oca, Ivicom Todorićem, ali kontroverzni poduzetnikon to nije želio. Dariju, redatelju filma, nije preostalo ništa drugo nego da sam sazna odgovore.

U filmu se traže odgovori na pitanje kako se postaje gazda u Hrvatskoj….

U produkciji Hrvatskog centra za istraživačko novinarstvo i slobodu medija redatelj Dario Juričan realizirao je film prema scenariju Zvonimira Tivona, a montažu potpisuje Sandra Mitić.

Nakon večerašnje riječke premijere, film će se u Art kinu Croatia nastaviti prikazivati sve do idućeg ponedjeljka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari