TRI HORORA ZA NOĆ VJEŠTICA: Panično tražite film za večerašnju seansu s dečkom/curom/ekipom? Evo prijedloga!

Noć vještica/Halloween! Ako niste izašli van, idealan je to trenutak za organiziranje kućne filmske večeri s dečkom/curom/ekipom. Primjereno je pogledati, naravno, kakav dobar horor!

No čini vam se da ste sve klasike odgledali već nekoliko puta – od Noći vještica, Carrie i horor-serijala poput Strava u ulici brijestova nadalje, sve do sarkastičnog serijala Vrisak neprežaljenog Wesa Cravena.

No, posljednjih godina snimljeno je podosta horora od kojih su neki već postali moderni klasici. Ako ne znate što bi večeras pogledali, probajte s nekima od ova tri filma!

TO DOLAZI (It Follows, 2014)

Nakon romantičnog izlaska udvoje i malo konkretnijeg „stiskanja“ u automobilu, mladić junakinji filma na zastrašujući način prenese svojevrsnu „kletvu“ – odsada nadalje pratit će ju zastrašujuće ubojite spodobe, sve dok ona spolnim odnosnom „kletvu“ ne prenese nekome drugome…

Ponajbolji horor proteklih godina osvojio nas je svojim stilom (podsjeća na klasike žanra 70-ih, a tek muzika!) ali i poštenim, nepotcjenjivačkim odnosom prema gledateljima. Ukratko:  film nije glup! Junakinji filma njezini prijatelji vjeruju, za razliku od situacija u drugim filmovima, a kad junaci ne trebaju ići u mračni zakutak, niti ne idu! I drže se zajedno, nitko od njih ne ide u samostalno „istraživanje“! Dakle – napokon horor s mozgom.

KOLIBA U ŠUMI (The Cabin in the Woods, 2012)

Sve počinje onako kako gomila horora počinje – grupa (atraktivnih) prijatelja nađe se u izoliranoj kolibi u šumi gdje greškom prizovu drevno prokletstvo, no ispostavi se da je cijeli događaj zapravo dio puno razrađenije i nevjerojatne sheme…

Ovaj neobični spoj istinskog užasa i posvemašnje groteske u završnici filma zabavit će vas prije svega svojom originalnošću!

OCULUS (2013)

Mladi brat i sestra ponovno se ujedine nakon junakova izlaska iz popravne ustanove, 11 godina nakon što su kao djeca doživjeli užasavajuće stradanje svojih roditelja. Sestra za sve krivi „ukleto“ antikno ogledalo, a brat posumnja u njezin razum – sve dok se ne počnu događati neobjašnjive stvari…

Naizgled bedasti koncept izrasta zapravo u vrlo korektan i vrlo zastrašujući film koji se doima poput ružnog sna – vidite što će se dogoditi, tako rado bi pomogli junacima, a „zablokirani“ ste pred ekranom… Must see!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari