U Rijeku stiže najluđi film godine: Naci-zombiji, žestoka pucačina i hektolitri krvi u “Operaciji Overlord”!

Izuzetno čudnu mješavinu žanrova – epske ratne drame, horora i akcijskog filma – nudi američki spektakl “Operacija Overlord” (u originalu – Overlord) koji od ovoga četvrtka počinje s prikazivanjem u Cinestar kinu u riječkom Tower centru

Da je riječ o jednom od fabularno najneobičnijih filmova koje smo vidjeli u posljednje vrijeme otkriva i trailer filma koji se već milijunima puta “odvrtio” na najpopularnijem kanalu za razmjenu videosadržaja – YouTubeu.

“Overlord”, nazvan prema imenu ratne operaciije savezničkog iskrcavanja/desanta na Normandiju kojim je tijekom Drugog svjetskog rata otvoren zapadni front u suzbijanju nacističkih snaga iz okupirane Francuske i ostatka Zapadne Europe prema Berlinu, govori o grupi američkih komandosa koji se uoči samog D-Daya (dana desanta na Normandiju) padobranima spuste duboko iza neprijateljskih linija kako bi sabotirali njemački radio-odašiljač i tako znatno oslabili nacističku obranu okupirane Francuske.

Foto: Paramount Pictures

No iza neprijateljskih linija komandosi naiđu na neočekivanu prepreku – tajni laboratorij ludih nacističkih znanstvenika koji su u želji za stvaranjem “tisućljetnih vojnika” stvorili neku vrstu zombi-čudovišta koja proganjanju sve živo, masakrirajući ljude i ispijajući krv junacima koji moraju riješiti ishod Drugog svjetskog rata.

“Operacija Overlord” spaja elemente epskog ratnog filma, “body-horrora” i akcijskog filma i ne libi se prikazivanja nekih doista gadnih prizora. U svojoj drugoj trećini film se počne pretvarati u zaista jezovitu grotesku koja ledi krv u žilama, a u pauzama između dva zastrašujuća prizora gledatelj može samo pomisliti: “Bože, Mengele i ostala poremećena ekipa sigurno su to stvarno i pokušavali – sva sreća da nisu uspjeli…”

 

Ishod Drugoga svjetskog rata nasreću znamo pa prema tome i završetak filma ne može biti nego “hepiend”, no to nas ne sprečava da uživamo u ovoj izmišljenoj ratnoj epizodi koju kao da su “smućkali” Quentin Tarantino, Wes Craven i Steven Spielberg!

Gledajući “Operaciju Overlord” ne možemo se ne prisjetiti ingenioznog norveškog horora “Dead Snow” (2009) u kojem pratimo grupicu mladih Skandinavaca-izletnika koji u zabačenom snježnom izletištu postanu metom jedinice nazi-zombija u punoj ratnoj spremi, lišenih jedino živog “crvenog mesa” na svojim skeletima. Bude li “Operacija Overlord” jednako domišljat a istovremeno zastrašujuć i zabavan film, neizmjerno ćemo uživati u njemu!

Film kao redatelj potpisuje australski debitant Julius Avery, no pravi “mastermind” iza “Overlorda” je scenarist, redatelj i producent J.J.Abrams, filmski genije koji stoji iza kultne tv-serije “Izgubljeni” (Lost) i filmova poput “Nemoguća misija 3”, “Star Trek”, “Super 8”, “Star Wars: The Force Awakens”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari