U ZAVIČAJNOM MUZEJU DRENOVE

Filmski dnevni boravak pod zvijezdama na Drenovi – u petak dokumentarac “Polazište za čekanje”

U petak, 14. kolovoza u 21 sat, u susjedstvu Drenova, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, u Zavičajnom muzeju Drenove (Drenovski put 138a, Rijeka) održat će se projekcija dokumentarnog filma Polazište za čekanje, redateljice Maše Drndić. Projekcija se održava u sklopu programa Dnevni boravak pod zvijezdama i Žiroskop, a u suradnji s Filmaktivom.

Protagonist filma je autobusna stanica Žabica, slijepo crijevo Rijeke, kolodvor koji je premalen za potrebe razvijenog grada, njegovo vječito privremeno rješenje. Lica radnika, putnika i prolaznika vode nas kroz ovaj dnevni boravak grada, maketu funkcionirajućeg kaosa, jednu posve neobičnu zajednicu koja na autentičan način krpa rupe dotrajalog sistema, sizifovski kotrljajući se kroz dan… U filmu se pojavljuju Riječani i gosti Rijeke, putnici namjernici i stalni posjetitelji autobusnog kolodvora, radnici i prolaznici.

Ulaz je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari