SPEKTAKULARNI KONCERT

AntiValentinovo oduševilo riječku publiku u prepunom Exportdrvu

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sedam godina od začetka AntiValentinovo je konačno stiglo u svoj rodni grad – Rijeku, gdje je u prepunoj dvorani Exportdrva održan spektakularni koncert koji je opravdao sve najave i sva očekivanja

Domaćini i pokretači AntiValentinova, nenadmašnih 5 jahača apokalipse – Let 3, kao i obično briljirali su pred domaćom publikom, uz podršku sugrađana, dvojca The Siids, te splitskih jakih snaga koje je predvodio general Vasilije Mitu i njegovo Živo blato, te Alejuandra Buendije sa svojim Sinovima.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prvo riječko AntiValentinovo održano je u gotovo normalnim uvjetima što je svima bila vidljivo dobrodošla promjena.

Već od početka i nastupa electro-rock dua The Siids, koje je došao podržati respektabilan broj fanova, bilo je jasno da je publika željna koncerata bez ograničenja.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Poznati po svojim energičnim nastupima, i osvježavajućem, bogatom elektro zvuku The Siids su otvorili nastup sa ‘Wake’ koji je odmah podigao sve prisutne, da bi nastavili sa ljubavnim hitom ‘Lovers’ te sjajnom ‘Moments of Laughing’. The Siids su na Antivalentinovu svoj hvaljeni prvijenac “Brutalist” predstavili i pjesmama ‘Giving Myself To You’‘Freedom’ i ‘Meaniingless / Weightless’ da bi pozornicu potom prepustili splitskim gostima Alejuandru Buendiji i Sinovima.

Alter ego Saše Antića i vrhunski svirači u bendu Sinovi na pozornici Exportdrva otrkili su vrijedno “Škrinjino” blago po prvi put riječkoj publici.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nastup su započeli ključnom uvodnom pjesmom albuma ‘Dešperado’. Slijedile su ‘Amerika’ i nikad aktualniji singl ‘Dijagnoza’. Nastavili su s ‘Crkvom’‘d.o.o.’, a onda im se na pozornici pridružio Ivan Jurić Yuri u izvedbi splitke himne divljoj gradnji ‘Ziđan’. Yuri je s Buendijom i Sinovima izveo i ‘Ludi Split Y’all’, energičnu, nabijenu stvar moćnog beata i genijalnih rima. Riječka publika ispratila ih je glasnim pljeskom i pokazala da su uvijek dobrodošli u njihovom gradu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Od prvih taktova ‘Drame’ krenula je euforija, a Let je nastavio nizati hit za hitom – ‘Ero’‘Vjeran pas’‘999’‘Omađijaj me’‘Izađi mala’‘Tazi, tazi’ u prve je redove izmamila neke nove oduševljene klince, novu generaciju riječke rock obitelji.

I u Rijeci su Letovci svoj nastup obogatili sa nekoliko gostovanja, pa im se tako u emotivnoj izvedbi zajedničke pjesme ‘Tvoje su priče Eiffelov toranj’ pridružila Ivanka Mazurkijević, a nakon nje je na scenu ponovo stupio Siniša Vuco uz ‘Goluba Vasu’ i neočekivanu zajedničku izvedbu legendarne rock himne ‘Izgubljeni’ tijekom koje je dvorana doslovno eksplodirala od energije koja je prštala na sve strane.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Idući gost bio je Saša Antić koji je u ime cijelog TBF-a odrepao i otpjevao novu suradnju s Letom, ‘Glavanovo / Malo san maka’, a nakon njega Marina Perazić uz gromoglasno zajedničko pjevanje cijele dvorane s Letom je izvela ‘Riječke pičke’!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Zaista je bilo brutalno i intenzivno. Publici veliko hvala, to je to. Elektricitet kojim su napunili dvoranu je nezaboravan i impresivan. Nama je uvijek nekako onaj “kod kuće je najteže” sindrom kad nastupamo u Rijeci, i baš zbog toga neizmjerno hvala svima od prvog do zadnjeg, naravno uključujući i goste i druge izvođače koji su s nama djelili pozornicu. Bilo je baš po riječki.” – kaže Prlja, neprikosnoveni frontman najposebnijeg benda ovih prostora.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Za kraj uvijek prekratkog koncerta Let je sa Združenim zborom Prve riječke hrvatske gimnazije i Gimnazije Andrije Mohorovičića izveo ‘Profesora Jakova’, pjesmu koja je u zborskoj izvedbi objavljena na jedinstvenom projektu “pjesmaRIca”albumu s 13 pjesama iz povijesti riječke popularne glazbe koje izvode školska djeca iz Rijeke i okolice za što je zaslužan producent Darko Terlević (The Siids) Prvi put uživo, nasmijani i ispunjeni mladi ljudi sa svojim su glazbenim idolima okupljenoj publici priuštili pravo veliko furizono finale prvog riječkog Antivalentinova.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Najljepši grad je još jednom dokazao da u njemu vlada jaka rokerska energija, to je naša riječka snaga, snaga pravih ČUPAČA PIČKE; ajmo svi još jače: ČUPAJ PIČKU!!!”kaže na kraju u svom stilu mastermind AntiValentinova Damir Martinović Mrle.

A ako se po prvom AntiValentinovu u Rijeci dan poznaje, onda nas čeka svjetla budućnost već dogodine, kada će ovaj festival nakon Zagreba, početi stvarati svoju tradiciju i u omiljenom gradu u kojem vlada rockerski sklad.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari