VRHUNSKI GLAZBENI GOSTI

Grad Krk domaćin prvog izdanja Krk Etno Festa: Pul Kaštela

Foto: Pavle Kocanjer

Drugi vikend u lipnju  (11. i 12.6.) rezerviran je za prvo izdanje Krk Etno Festa: Pul Kaštela. U dva dana na trgu Kamplin izmijeniti će se vrhunski glazbeni gosti i obojati atraktivnu lokaciju s etno / world / jazz / folk / blues zvukovima

Svoj premijerni krčki nastup imati će folk rock bend Ogenj, dolazi i renomirana Tamara Obrovac u formi dueta; Tamara Obrovac glas / Uroš Rakovec gitara, mandola, tu je i Nina Romić jedna od najistaknutijih hrvatskih kantautorica mlađe generacije i promotorica kantautorske scene te etno skupina iz Pazina, Veja koja na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu Istarskog poluotoka.

RASPORED

petak, 11.6.

20h vrata

21h Tamara Obrovac duet

22h Ogenj

subota, 12.6.

20h vrata

21h Nina Romić

22h Veja

ULAZNICE

Ograničen broj ulaznica je pušten u prodaju i dostupan preko sustava Entrio kao i u Dallas music shopu u Rijeci (Splitska 2a). Cijena ulaznice u pretprodaji za svaki dan iznosi 60,00 kn, a na dane održavanja cijena se diže na 85,00 kn. 

Također u prodaji su i festivalske ulaznice (vrijede za oba dana) po cijeni od 100,00 kn.

NAPOMENA

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za spriječavanje zaraze virusom COVID-19.

Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka.

“Pravila o obvezi imanja covid – potvrda o cijepljenju ili preboljenju se ne odnose na koncerte u sklopu akcije „Jer svirati se mora“. Stoga, nema nikakve potrebe za povratom ulaznica za koncerte u sklopu akcije „Jer svirati se mora“ budući da posjetitelji ne moraju biti dvostruko cijepljeni niti će morati dokazivati da su preboljeli Covid i na taj način stekli imunitet. Ti se koncerti odvijaju s drastično smanjenim brojem posjetitelja kao što organizatori slijede i sve druge sigurnosne i zdravstvene upute dobivene od nadležnih tijela.” -Predsjedništvo Hrvatske glazbene unije

O GLAZBENIM GOSTIMA

Duet Tamare Obrovac i njenog dugogodišnjeg suradnika Uroša Rakovca

Gitarist Uroš Rakovec član je Tamarinog Transhistria ensemble-a od 2002. godine u kojemu svojim klasičnim i jazz obrazovanjem i specifičnim načinom sviranja pridonosi punoći i originalnosti zvuka ansambla poznatog po gotovo telepatskom načinu razumijevanja među glazbenicima, koje se prenijelo i na inačicu dueta. Tamarine vokalne bravure ne treba posebno predstavljati, njen je glas jednako efektan dok pjeva melodijske linije ili u izvođenju nesputanih improvizacija, dok  dok Uroš svojim  izvedbama,  stvarajući fine harmonijsko-melodijske strukture, isijava neku duboku unutrašnju snagu koja savršeno zaokružuje Tamarine autorske i izvodilačke zamisli.

video link

Ogenj

Energični folk rock Koprivničanci Ogenj ove godine nisu se dali smesti nezahvalnom situacijom u kojoj su se svi glazbenici našli otkako je krenula pandemija koronavirusom i ostavila brojne posljedice na sve pa tako i glazbenu industriju.

Kroz zreliji i studiozniji pristup, dobitnici dvije nagrade Porin za svoj prvijenac “Domaj”, na novom izdanju “Si kak jen” uspjeli su utjeloviti svoju divlju stranu, ali i sve ono što tako dobro rade na pozornici te zapakirati u jedan osvježavajući uradak  kojim su dokazali da su se popeli stepenicu iznad, i produkcijski i svojim pristupom glazbi. Prilikom rada na novom albumu “Si kak jen” surađivali su i s folklornim ansamblom ‘Koprivnica’ i gudačkim kvartetom ‘Libra’ koji je dodao posebnu čar baladama (“De te boli”, “Megle”, “Naj zameriti”, “Moreš ti to”) te novom albumu dao jednu ‘filmsku’ dimenziju i dubinu. Uz novu dimenziju sastava, odnosno nove članove benda, Bornu Ilića (bas, back vokali) i Luku Iverca (viola, harmonika), Ogenj sada promišlja na jedan još intenzivniji i drugačiji način, proširujući svoje glazbene horizonte. 

video link

Nina Romić

Nina Romić jedna je od najistaknutijih hrvatskih kantautorica mlađe generacije i promotorica kantautorske scene u autorskom programu “Začarana Močvara” u Klubu Močvara.

Foto: Pavle Kocanjer

Nakon vrlo uspješnog debitantskog ostvarenja “Daljine” 2010., drugim albumom “Ptice” (Aquarius Records) osvojila je kritiku diljem Hrvatske i regije te zasjela na većinu top-lista glazbenih ostvarenja za 2012. Uslijedili su hvaljeni i među kritičarima izvrsno prihvaćeni albumi “Stablo” 2014., koji je osvojio prestižnu nominaciju “IMPALA” za najbolji europski album, i “Sloboda” 2018. godine. Nastupa s Jelenom Galić na bass gitari/kontrabasu i u pripremi je novi album čije ćete obrise imati priliku čuti na ovom koncertnom gostovanju.

video link

Veja

Etno skupina Veja dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu Istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe istarskog poluotoka kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju.

Ideju o osnivanu benda pokrenuo je Goran Farkaš još 2007. godine, kada je započeo s istraživanjem Istarske tradicijske glazbe. Bend je tada započeo sa svirkama na lokalnim manifestacijama, a ovisno o mogućnostima izmjenjivali su se članovi benda. Današnja postava čini Veju od 2010. godine.

video link

Vizualni identitet potpisuje dizajnerski dvojac iz Zagreba, Radnja.

Krk Etno Fest: Pul Kaštela organiziraju riječki Distune promotion u suradnji s udrugom Kreativni Krk i dio je akcije Ministarstva kulture i medija te Hrvatske glazbene unije “Jer svirati se mora”. Financijski je podržan i od od strane Primorsko-goranske županije, Grada Krka, HUZIPa i TZ Krk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari