KEČERI U HRVATSKOJ: WWE pro-hrvački spektakl vikendima na RTL2!

Najveći svjetski hrvački događaj konačno je stigao i u Hrvatsku!

Tijekom 80-ih i 90-ih generacije gledatelja odrasle su gledajuću profesionalne hrvače, poput Hulka Holgana, Roddyja Pipera, Breta Harta, Shawna Michealsa i The Undertakera na stranim kanalima, no sada po prvi put RTL donosi profesionalne hrvačke mečeve na nacionalnu televiziju uz vodstvo hrvatskih komentatora!

Najveće zvijezde profesionalnog hrvačkog sporta WWE sada su dostupne u Hrvatskoj, te ih pratimo od subote i nedjelje, 31. ožujka i 1. travnja od 19:15 sati na RTL2, te svaki idući vikend. U subotu gledamo „Raw“, u nedjelju će profesionalci „Smackdowna“ pokazati svoje vještine, a nakon njih će na programu RTL2 slijediti i filmovi „Kralj škorpiona“ i „Marinac iznad zakona“, u kojima glume dvije, možda i najveće zvijezde WWE-a, Dwayne Johnson i John Cena.

Vrhunski svjetski kečeri

Kroz ove akcijske spektakle, prikladne za čitavu obitelj, upoznat ćemo mnoštvo vrhunskih svjetskih kečera, a počinjemo u subotu od 19:15 sati s kečerskim spektaklom WWE “Raw” iz American Airlines Centra u Dallasu, kada se Romanu Reignsu ostvarila želja da se suoči s Brockom Lesnerom.

No Reigns nije imao sreće jer jer završio u policijskim lisicama, baš u trenutku kada se Bosner pojavio te nije imao nikakvu šansu obraniti se. Hrvači Rawa i Smackdowna opasno su društvo, no neki od njih su i privlačna družina, ako bacimo pogled na hrvačice, poput Alexe Bliss.

Čitavog svog života ova vrckava, prepredena i žestoka plavokosa kečerica bavi se natjecateljskim sportom. Trenirala je softball, kickboxing, gimnastiku, bodybuilding, bila je čak i cheerleaderica, a danas je Alexa jedna od najvećih zvijezda WWE. Možda njezino ime znači blaženstvo, no ne želite je razljutiti jer ćete ubrzo doznati da ne postoji ništa božanstveno u vezi nje. Upravo je Alex Bliss u sljedećem meču protiv Asuke. Pomagala joj je Mickie James, no prvakinja “Rawa” ipak nije uspjela pobijediti jer kada ju je Asuka primila za gležanj, Bliss se jedva uspjela otkotrljati izvan ringa i odšepati.

Žestok meč pun akrobacija

Jedan od vrhunaca večeri bio je meč između snažnog bradatog Bruna Strowana, protiv kojeg su se obrušili Cesaro i Sheamus. Žestok meč, pun akrobacija, iznenađenja izvan ringa, bio je pravi “Raw” meč, pun snažnih udaraca i majstorskih vještina.

No, ako ste misli da je to bilo izvanredno, slijedio je sudar timova The Revivala (Dash Wilder i Scott Dawson) i Titus Worldwide ( Titus O’Neil i Apoll). Skakanje s konopa, udarci koji podsjećaju na istočnjačke vještine, akrobacije na mjestu – svega je bilo, čitav arsenal majstorija. Sljedeći tim, ovaj put ženskih parova, pokazao je da žene mogu biti jednako nemilosrdne poput muškaraca, ako ne i više jer žensko rivalstvo posebna je priča. Ovoga puta ne samo da su timovi srljali jedni premi drugima, došlo je čak do podjele unutra tima, koji su činile Bayle i Sasha Banks, dok su im na suprotnoj strani bile protivnice Absolution – Mandy Rose i Sonya Deville.

U jednom trenutku pojavila se i jedna od najvećih zvijezda “Rawa”, John Cena, koji je čekao odgovor The Undertakera, a dobio ga je od Undertakerovog brata. Najviše volimo kada u ringu nastane pomutnja, a upravo smo gledali kada je šestero kečara stalo na pozornicu – The Bàlor Club Vs. The Miztourage, što je bio pravi užitak za svakog obožavatelja ovog sportskog spektakla.

„Smackdown“ spektakl

U nedjelju od 19:15 sati, iz iste arene u Dalllasu, gledamo „Smackdown“ spektakl, koji započinje emocionalnim govorom Smackdown menadžera Daniela Bryana, koji nije mogao sudjelovati u mečevima zadnjim nekoliko godina. No njegovo obraćanje pretvorilo se u nešto sasvim drugo kada je dvojici kečera, Kevinu Owensu i Samiju Zaynu saopćio da su upravo dobili otkaz.

Kasnije gledamo obračun Ruseva i Shinsuke Nakamure, dok ih prvak AJ Styles gleda u svom udobnom naslonjaču sa strane, iza konopa. U sljedećoj borbi Baron Corbin je pokazao Tyeu Dililnger tko je gazda među konopima. Charlotte Flair još jedna je doprvakinja WWE-a, točnije Smackdowna, kći svjetskog prvaka Rica Flaira pokazala je da je vrsna atletičarka te je imala impresivni nastup protiv Natalye u NTX-u, kada ju je porazila i osvojila turnir, u 2014. Od tada Charlotte niže pobjede. Ubrzo je dočekala nastup u Rawu te je postala četverostruka prvakinja, a ubrzo je i uslijedio pojas u Smackdownu. Upravo Charlotte gledamo u idućoj borbi protiv Natalye, i još jednom klasičnom meču vječnih suparnica.

Uslijedili su mečevi timova, u kojima su se s jedne strane susreli Jimmy i Jey Uso te s druge bradati grmalji Rowan i Harper. Niti uvreda nije nedostajalo kada je maharadža Jinder Mahal došao poniziti Randyja Ortona i Bobbyja Roodea. Za kraj ostao je ženski obračun između Becky Lynch i Naomi s jedne strane te Sarah Logan i Liv Morgan s druge, meč nakon kojeg sigurno nećete više misliti da su žene nježniji spol.

„Raw“

„Raw“, jedna od dviju perjanica američkog sportsko-zabavnog spektakla World Wrestling Entertainmenta održao se prvi put 1993. u Grand Ballroomu, malom kazalištu u središtu Manhattana, da bi se s vremenom proširio, stekao planetarnu popularnost i odigrao u čak 208 različitih dvorana, 171 gradu i 11 različitih država, uključujući Njemačku, Japan, Italiju, Meksiko, Kanadu, Afganistan, Irak i Južnoafričku Republiku.

Kroz godine, mečevi su se prikazivali na nekoliko kanala, a danas se mogu pratiti na USA Networku, kanalu koji je i započeo njihovo emitiranje. Za razliku od ostalih hrvačkih showova, koji su prethodili WWE-u i bili emitirani s unaprijed snimljenim studijskim glasovima, „Raw“ je snimljen uživo s publikom te borbama koje nisu bile koreografirane.

„Smackdown”

Poput „Raw“, bratski WWE „Smackdown” spektakl nešto je mlađi te se prikazuje od 1999., ali je jednako popularan te se održao u 163 arene, 148 gradova širom svijeta, slaveći svoju 900. epizodu u 2016. Prvobitni set na “Smackdownu” uključivao je ulaz i pozornicu ovalnog izgleda s ogromnim titantron ekranima, na kojima se pokazivao ulaz boraca i svirale su se pjesme kečera, po čemu se „Smackdown“ razlikovao do “Rawa”.

Jedna od legendi WWE i „Smackdowna“ je Dwayne Johnson, u ringu poznatiji kao The Rock, često je znao govoriti da je on vladar „Smackdowna“ jer je show dobio naziv prema njegovoj uzrečici “Layeth the smackdown”, no s tim se sigurno neće složiti John Cena, koji je od 2001. sudjelovao u WWE, s vremenom se upustio u repersku karijeru, koju je fino ukoregrafriao u svoj kečerski lik, što mu je donijelo i dodatnu atrakciju u „Smackdownu“, da bi kasnije preuzeo drugačiji ulogu pa je prozvan najsvestranijim kečerom ikada, a po mnogima i jednim od najvećih svih vremena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari