Novo ruho RTL-ovog informativnog programa: ‘Jedva čekamo zaplesati eterom u parovima’

Kroz RTL-ovu središnju informativnu emisiju „RTL Danas“ od 9. travnja gledatelje će voditi žensko-muški voditeljski par. Tako će se Ani Brdarić Boljat za voditeljskim mjestom pridružiti Ivan Vrdoljak, dok će Tomislav Jelinčić „RTL Danas“ voditi s Jelenom Pajić

„RTL Danas“ koncepcijski ostaje isti i trajat će 60 minuta, a voditeljski parovi gledateljima će dati dinamičnost i svježinu te novi pogled na priče koje svakog dana donose najbolji reporteri i novinari.

„U fokus stavljamo dobre priče i prezentaciju istih, koja će sada ovisiti o čak četiri potpuno različita voditelja, a time i četiri potpuno različita stila i pogleda na priče. Cilj je i dalje biti objektivan, ali i provokativan!“, kaže Ana Brdarić Boljat. I ona, baš kao i dugogodišnji RTL-ov voditelj Tomislav Jelinčić, s veseljem prihvaća izazove i raduje se promjenama.

„Jedva čekamo zaplesati eterom u parovima. Bit će sigurno lakše i još zabavnije, kako za nas voditelje, tako i za gledatelje“ poručuje Jelinčić te naglašava da njihove nove kolege, Jelena Pajić i Ivan Vrdoljak, možda jesu godinama mlađi, ali se to u profesionalnom smislu nimalo ne osjeti.

„Pripreme traju već tjednima, a mi smo nakon proba sigurni da je to – to! Jelena i Ivan su od nas mlađi, ali televizijskim iskustvom i profesionalnošću smo ista generacija“ otkriva Jelinčić. Dosadašnji voditelj RTL Vijesti, Ivan Vrdoljak priznaje da osjeća pozitivno uzbuđenje zbog promjena u Informativnom programu.

„Svi smo jako predani i usredotočeni na to da ovo osvježenje naše središnje informativne emisije bude što kvalitetnije. Odgovornost svakako postoji – prema gledateljima, ali i kolegama. Naša emisija bit će jednako informativna i sadržajna kao i dosad, ali gledatelje želimo informirati još izravnijim, no istovremeno i opuštenijim pristupom. To znači manje službene voditeljske najave koje, ponekad i uz dozu humora, i dalje gađaju u srž određene teme.

Gledateljima ćemo, kao i dosad, ukazivati na bit stvari i dati kontekst, odnosno pomoći im da shvate kako će se određeni događaj ili politička odluka odraziti na njihove živote“ priča Vrdoljak kojemu svojim „zlatnim“ savjetima pomaže kolegica Brdarić Boljat. S njim se slaže i Jelena Pajić, nova članica RTL-ovog informativnog tima.

„Njihovo iskustvo i savjeti su neprocjenjivi. Ana i Tomislav su prošli sve ono što ću ja proći u tko zna koliko vremena, tako da savjete rado slušam i veselim se radu s novim kolegama. Mislim da je ovo početak jednog divnog prijateljstva“, kaže Jelena Pajić i ne skriva da trema uoči novog starta ipak postoji.

„Kod mene je uvijek ima, u svakom poslu. Ono što radim želim napraviti dobro i kvalitetno i uvijek se brinem kako će krajnji proizvod ispasti. Zato ima i treme, samo što nije blokirajuća, već motivirajuća. Najčešće nakon prvih nekoliko trenutaka sve sjedne na svoje mjesto, a onda iz emisije u emisiju ide sve bolje. Na greškama učim, a svako iskustvo je samo jedna nova crtica iskustva više“, pojašnjava voditeljica.

Od 9. travnja novi vizualni identitet imat će i informativni news magazin „Potraga“, emisija koja je u samo godinu dana prikazivanja ukazala na nepravdu, nepoštenje, birokratske probleme, ali i donijela brojne tople ljudske priče i tako privukla stotine tisuća gledatelja koji svaki radni dan u 19:30 čekaju nove reportaže ponajboljih istraživačkih novinara.

O kvaliteti „Potrage“ svjedoči i što je već u prvoj godini prikazivanja nominirana za Večernjakovu ružu u kategoriji najbolja televizijska emisija, dok je voditeljica i urednica Danka Derifaj nominirana za televizijsku osobu godine.

Potaknuta uspjehom i interesom gledatelja, a osnažena novim vizualnim identitetom, ekipa „Potrage“ i dalje predano istražuje događaje i priče koje gledateljima daju novi pogled na zbivanja, dok će „RTL Danas“ i dalje nastaviti svojim gledateljima donositi aktualnosti iz zemlje i svijeta uz analitički i objektivan pristup te uz relevantne goste, ali od 9. travnja u 18:30 uz voditeljsko osvježenje – voditeljske parove Anu Brdarić Boljat i Ivana Vrdoljaka te Jelenu Pajić i Tomislava Jelinčića.

Vijesti.hr
Foto: RTL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari