Unatoč kišnom nevremenu održano izdanje Jerry Ricks Blues Festivala u Mošćenicama

Unatoč lošem vremenu jučerašnji program u Mošćenicama uspješno je održan. Gradska loža i šator poslužili su kao privremeni zaklon ljubiteljima bluesa na četvrtoj festivalskoj večeri. 

Sukladno najavi i paroli iskovanoj prekjučer u Brseču, organizatori su uložili ogroman trud da prvenstveno osiguraju prostor u koji će smjestiti band, tehniku i publiku. Kao spasonosno rješenje poslužila je Stražnica, povijesna Loža, u kojoj su se nakon nekoliko stoljeća, umjesto bitnih odluka za mjesto, razlijegali zvuci bluesa. Večer je otvorena nastupom srpskog tria Cotton pickers, koji su svojim blues-rockom dobrano razdrmali publiku.

Nastavak večeri donio je dašak čikaškog bluesa, u svojevrsnom hommageu velikanu i legendi bluesa Muddy Watersu. Davide Lipari & the Blue Cats i usno harmonikaš Riccardo Grosso, predstavili su Muddy Waters Project, a ovacije s kojima ih je ispratila publika najbolje govore kakvu su izvedbu pružili.

Baby Please Don’t Go, Rollin’ & Tumblin, Long distance call, King bee, Still a fool, I’m ready, Messin’ with the man, The same thing, Mannish boy, Got My Mojo Working, samo su neke od stvari na koje se plesalo bosih nogu i pjevalo u svakom refrenu. Posebno je do izražaja dolazila odlična ‘međuigra’ između Riccarda i Davidea, odnosno izmjene gitarskih i usno harmonikaških sola, a Massimo Fantinelli (bas gitara) i Giorgio Gebhard (bubanj) činili su izvrsnu ritam sekciju. Kako su istaknuli tijekom svirke, u ovoj kombinaciji ne sviraju često, nego samo u posebnim prilikama, a prema njihovim riječima premijerni Jerry Ricks Blues Festival je upravo to – posebna prilika.

Kraj koncerta donio je priliku za druženje s izvođačima što nisu propustili ni posjetitelji, pa su tako padali kišni selfiji uz zahvale za odličnu svirku. Pod dojmom je bio i Davide Lipari, koji je pohvalio publiku i zahvalio se organizatorima na realizaciji koncerta u gotovo nemogućim uvjetima. Ni mještani, ali ni gosti koji od koncerta u Klani pohode festival nisu skrivali zadovoljstvo što je večer u Mošćenicama održana.


Ovogodišnji Jerry Ricks Blues Festival nastavlja se večeras, 29. srpnja, u Ičićima premijernom blues svirkom. Anita Camarella & Davide Facchini duo iz Italije te Band The Highlanders iz Srbije zasvirat će nam u ičićanskoj lučici s početkom u 21 sat. UIaz je besplatan, vremenske prilike bi se trebale stabilizirati, stoga nikako ne propustite osjetiti dašak bluesa u pitoresknim Ičićima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari