Riječki kantautor i njegova “Banda” objavili novi, duhoviti singl – “Uvuci trbuh”!

U ovom ljetnom hitu mnogi će se prepoznati

”Uvuci trbuh” novi je singl riječkog kantautora i kolumnista Maura Staraja i njegove La Bande.

To je pjesma koja od prvoga takta tjera na plažu i ples, a nostalgičnim zvukom 80-ih pomiješanim s nezaobilaznim modernim latino ritmovima pomalo nas sjetno vraća u neka bolja, stara, neopterećena vremena.

Autor se tekstom na sarkastičan način obraća današnjoj i svačime opterećnoj modernoj generaciji koja dane provodi uređujući fotografije na mobitelima kojima će kasnije na društvenim mrežama glumiti da žive nečiji tuđi život.

Zato pjesmom poziva na sve ono najljepše što ljeto nudi- zabavu, ples, ćevape i pivicu u hladu i – neopterećnost izgledom. Zato je ”Uvuci trbuh” samim naslovom pjesma u kojoj će se mnogi itekako prepoznati.

Nostalgično prisjećanje na ”galebove”, mladiće koji su nekada šarmom diljem Jadrana osvajali strankinje naziva gotovo izumrlom vrstom, dok paralelno današnji mladići umjesto ”komada sa plaže” broje samo proteine i ugljikohidrate, živeći u vremenu koje je ”bez glutena”.

Mauro Staraj i La Banda jedan su od najpoznatijih i koncertno najaktivnijih bendova sa područja Istre i Kvarnera. Do sada su izdali 4 albuma, specifičnih što su pjevani na materinjoj im čakavštini.

”Uvuci trbuh” je prvi singl na književnom jeziku kojim široj publici diljem regije žele predstaviti svoj zvuk i namjeru da ”vrate” publici onaj zvuk na kojemu su sami odrastali kasnih 80-ih godina.

Dosjetljivim, životnim tekstovima i energičnim nastupima osvojili su srca publike, a radiofoničnim zvukom radijski eter. Redovitom aktivnošću na društvenim mrežama imaju mnogo poklonika i fanova.

Staraj je višestruko nagrađivani autor i pobjednik na nekoliko festivala, a izdao je i knjigu svojih kolumni ”Maurovizija”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari