(FOTO, VIDEO) GLASNO I ŽESTOKO: U subotu u riječkom Pogonu kulture Punčke i Repetitor!

Foto: FB Repetitor

Za kraj šestog izdanja Impulse festivala na scenu stupa energetska rock senzacija, Repetitor i Punčke.

Jedan od najboljih bendova iz regije, ali i šire, Repetitor dolazi u Rijeku na svojevrsni best of set, ali i s novim pjesmama koji tek trebaju izaći. Kao i u dosadašnjim nastupima, i ovog puta očekuje nas eksplozija riffova, čiste energije te podjednako vruće atmosfere s obje strane pozornice.

Punčke su distorzija i emocije, tako bi najkraće mogli opisati bend koji zadnjih desetak godina plijeni pozornost publike i glazbene kritike. U svojim pjesmama kombiniraju različite žanrove i utjecaje pa se ne žele ograničavati samo na jedan glazbeni pravac. Poznate po izrazito snažnim i moćnim live nastupima, logičan su izbor da uz beogradski Repetitor spektakularno zatvore šesto izdanje Impulse festivala.

Dosad, Punčke broje preko 350 live nastupa u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Srbiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Švicarskoj, Italiji i šire, svirajući na velikim festivalima poput InMusica, Sziget Festivala u Budimpešti, Exita u Novom Sadu, Terranea, i spomenutom zagrijavanju za Queens of the Stone Age spektakl.

Njihova je eksplozivna, glasna i emotivna izvedba dobro poznata svakome tko ih je ikada poslušao uživo. Koncert u Pogonu Kulture posljednja je prilika da ih vidimo na pozornici u Rijeci prije najavljenog razlaza benda.

Repetitor, garažni rock/post punk bend iz Beograda bez sumnje su jedan od najzanimljivijih i najprodornijih mladih bendova s Balkana. Sa svoja dva albuma “Sve što vidim je prvi put” (Odličan Hrčak, 2008.) i “Dobrodošli na okean” (Moonlee Records, 2012) lako su osvajali top-liste, srca kritike i svježu bazu fanova. Posljednji album “Gde ćeš” (Moonlee Records) izašao je 2016. Iza sebe imaju bezbroj koncerata u regiji i nekoliko europskih turneja, kao i nastupe na velikim festivalima (Sziget, Exit, INmusic, SuperUho), a svirali su i u Kini i Rusiji.

Svoj su prepoznatljivi zvuk polako gradili pod utjecajem žestokog rock‘n’rolla, post-punka i svega između. Donose nam transžanrovske pjesme, izgrađene na energičnom međuodnosu instrumenata i vokala, koji postepeno grade karakterističan kotrljajući zvučni zid, koji gazi sve pred sobom. Repetitor svakako predstavlja najbolje od suvremene garage rock beogradske scene.

Šesto izdanje klupskog riječkog Impulse festivala traje od 4. travnja do 13. travnja ove godine kao i u dosadašnjih pet izdanja, glazba je posvuda. Impulse organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Zaklada Kultura nova i HDS-ZAMP.

Ulaznice iznose 60 kuna u pretprodaji, a 80 kuna na dan koncerta, a možete ih kupiti na prodajnim mjestima: Dallas Music shop Rijeka, sustav Entrio. Koncert počinje u 22 sata.

Satnica:

21.00 h – vrata

22.00 h – Punčke

23.00 h – Repetitor

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari