(FOTO,VIDEO) Glazbena atrakcija, u Rijeci će nastupiti prvi robotski rock bend na svijetu

Foto: Facebook Compressorhead

Koncert robotskog rock benda Compressorheada, održat će se u prostorima riječke Hartere.

Compressorhead je prvi rock bend na svijetu u kojem prave instrumente uživo sviraju roboti. Bend je poznat po instrumentalnim obradama kultnih bendova kao što su Motörhead, AC/DC, Ramones, Pantera i Rage Against The Machine, a 2017. godine objavljen im je prvi album Party Machine. Bubnjar Stickboy ima 4 ruke i 2 noge, gitarist Fingers 2 ruke i 76 prstiju, a basist Bones 2 ruke i samo 8 prstiju.

Bendu se 2017. godine pridružio 350 kilograma teški „pjevač“ Mega-Wattson, izgrađen uz pomoć sredstava prikupljenih putem kampanje na platformi Kickstarter. Glavnom vokalu glas posuđuje Rob Wright iz legendarnih kanadskih punk-rock bendova Nomeansno i Hanson Brothers, koji se 2014. godine, zajedno s bratom Johnom Wrightom, također članom spomenutih bendova, pridružio Compressorhead timu kao glazbeni direktor i skladatelj.

Foto: Facebook

Koncert je organiziran u sklopu programskog pravca Dopolavoro, projekta Rijeke Europske prijestolnice kulture 2020. Koncert će se održati 25. svibnja 2020. godine.

Foto: Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari