Riječki “Etnopolis”: Mostar Sevdah Reunion i Klapa Cambi & Zorica Kondža sredinom prosica u HKD na Sušaku!

Rijeka će ovog prosinca dobiti novi festival etno glazbe – Etnopolis, koji 18. i 19.12. u Hrvatski kulturni dom na Sušaku dovodi vrhunske glazbenike – Mostar Sevdah Reunion i Klapu Cambi & Zoricu Kondžu

Festival je nastao u organizaciji tvrtke Music Time u suradnji s HKD-om na Sušaku, a namjera mu je dovoditi izvođače koji u svojim izvedbama istovremeno prožimaju prošlost i budućnost te spajaju izvorne tradicionalne melodije i suvremene glazbene aranžmane.

Prvu večer, 18. prosinca s novim osvježenim konceptom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim publici će se predstaviti najveći bosanskohercegovački i mostarski kulturni ambasadori – Mostar Sevdah Reunion. Svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, pioniri sevdaha 21. stoljeća oduševljavaju publiku diljem svijeta. Spoj iskustva i mladosti, spoj sevdalijske elegije s balkanskim i romskim furioznim standardima okarakterizirat će ovu koncertnu večer.

Druga večer, 19. prosinca, rezervirana je za istinsku glazbenu divu dalmatinske pjesme – Zoricu Kondžu koja će nastupiti uz pratnju jedne od najboljih klapa u Hrvatskoj, klape Cambi. Bit će to jedinstven spoj glazbenih umjetnika koji će donijeti dašak mora u centar riječkih zbivanja. HKD-om će 19. prosinca odzvanjati pjesme poput Ispod sunca zlatnoga, Ultima partenca, Vilo moja, More, more, Zar je voljeti grijeh, Ima jedan svijet, Konobo moja te mnoge druge bezvremenske, popularne i tradicionalne pjesme koje diraju dušu i pomiču svjetove.

Ulaznice po cijeni od 140 kuna po koncertu u su prodaji preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i caffe baru Nad urom te sat vremena prije početka svakog koncerta na blagajni HKD-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari