Runda 44 u Dvorani mladosti: Parni valjak odsvirao jedan od svojih najboljih riječkih koncerata!

© Sasa Huzjak

Parni valjak je sinoć u Dvorani mladosti u sklopu turneje ”Runda 44” odsvirao jedan od svojih najboljih koncerata pred riječkom publikom ikad!

Velike su to riječi s obzirom da bend postoji 44 godine i da su Aki, Hus i društvo sve koncertne prostore na području Rijeke i riječkog prstena, one zatvorene i otvorene odsvirali toliko puta da ni sami ne znaju točan broj.

© Sasa Huzjak

No, da će nešto posebno dogoditi sinoć na Trsatu, bilo je jasno onog trenutka kada su se ugasila svjetla i kada se dvoranom prolomila buka uzbuđenja i odobravanja. Bilo je očito da su se Riječani i Parni valjak zaželjeli jedni drugih. Ništa čudno, naime, osam godina je prošlo od kada su se zadnji puta sreli na istome mjestu.

© Sasa Huzjak

U dva i pol sata, koliko je trajao koncert riječka se publika nauživala Valjkovih klasika i nezaobilaznih koncertnih favorita kao što su ”Jesen u meni”, ”Lutka za bal”, ”Sve još miriše na nju” ili ”Zastave”.

© Sasa Huzjak

Isto tako, sjajnu sviračku formu Aki, Hus i društvo, povremeno pojačani trubačima, ”stringovima” i pedal steel gitarom demonstrirali su i na novim pjesmama, skinutima sa njihovog recentnog albuma ”Vrijeme”.

© Sasa Huzjak

Ono što je posebno zanimljivo i što je na sinoćnjem koncertu Parnoga valjka u riječkoj Dvorani mladosti bilo jasno uočljivo, je da klasike iz njihove bogate četrdeset i četverogodišnje karijere kao i pjesme sa novoga albuma jednako vole i sa velikim zadovoljstvom pjevaju sve generacije. Tinejdžeri, umirovljenici i svi između!

Sudeći po atmosferi u publici i na pozornici, susreti Parnog valjka u ovakvom aranžmanu i formi s ovako raspoloženom riječkom publikom trebali bi se održavati pa barem jednom godišnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari