Poznati riječki gitarist pred domaćom publikom: Bruno Mičetić quintet uz brojne goste u “Zajcu”!

Bruno Mičetić školovani je jazz glazbenik i poznati riječki gitarist iza kojeg stoji raznolika glazbena karijera, brojna studijska izdanja te suradnje s eminentnim glazbenicima iz cijele regije. Neke od njih ugostit će na velikom koncertu Bruno Mičetić Quinteta u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci, 27. listopada 2019. godine.

Na pozornici će se tako Quintetu kojeg, osim Brune, čine Adriano Bernobić (bubanj), Bojan Skočlić (kontrabas i električni bas), Joe Kaplowitz (klavir i orgulje) te Vojkan Jocić (tenor i sopran saksofon)
pridružiti eminentni glazbenici: Renata Sabljak, Krunoslav Bagarić, Primož Grašič i Zvjezdan Ružić.

Renata Sabljak prvakinja je kazališta Komedija u Zagrebu, jedna od vodećih Hrvatskih ženskih vokala. Surađivala je s Brunom na brojnim nastupima. Krunoslav Bagarić hrvatski je flamenco gitarist, koji živi i radi u Beču. S Brunom surađuje već tri godine, a oformili su i gitaristički duo s kojim namjeravaju snimiti album. Primož Grašič jedna je od najvećih zvijezda jazz gitare te Brunin mentor, koji je surađivao s najvećim imenima jazz svijeta. Zvjezdan Ružić nagrađivani je pijanist i kompozitor, koji daje poseban pečat domaćoj i regionalnoj jazz sceni, a s Brunom ga povezuje dugogodišnje glazbeno prijateljstvo.

Ususret velikom koncertu Bruno Mičetić Quinteta u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Rijeci, oglasili su se i sami gosti:

Neki poseban osjećaj je biti gost na tako važnom koncertu tako dragom prijatelju s kojim sam doživio toliko lijepih trenutaka u životu! Još od našeg studija na jazz konzervatoriju u Klagenfurtu dijelili smo pozornice, prolazili ljubavne i životne dileme, a sada pripremamo skladbu kojom ćemo naše životno prijateljstvo zapisano u sve te zgodne i nezgodne trenutke zvane život instrumentima ispričati, čemu se neizmjerno veselim! – izjavio je Zvjezdan Ružić.

Veselim se dijeljenju pozornice s Brunom i njegovim kvintetom. Oduvijek nas veže veliko prijateljstvo i ljubav prema glazbi, što će se, vjerujem, osjetiti i na pozornici HNKa u Rijeci. Publika koja dođe neće požaliti. – nadovezao se Primož Grašič.

Pjevat ću kao gošća Bruni na koncertu i od srca se veselim, mislim da će to biti posebna večer i za publiku i za nas. – komentirala je Renata Sabljak.

Inače, s Brunom glazbeno surađujem već tri godine i stvarno mi je teško reći je li bolji kao čovjek ili kao glazbenik. Iznimna mi je čast što sam pozvan, vidimo se u Rijeci, dođite, bit će odlično! – pozvao je publiku Krunoslav Bagarić.

Kombinacija bluesa, balada, tradicionalnog jazza ili fusiona samo su neke jazz nijanse koje će obojati listopadsku večer u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci uz Bruno Mičetić Quintet.

Ulaznice za koncert „One Night in the Theatre“ su u prodaji i mogu se kupiti preko sustava ulaznice.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari