SJAJAN KONCERT: Najljepša glazba iz filmova oduševila Opatijce i njihove goste!

Prvo gostovanje talijanskog ansambla ‘Nino Rota’ u Opatiji i strastvene izvedbe najljepših filmskih melodija vrhunac je ovoljetnog programa ‘Music by the Sea’

Ansambl ‘Nino Rota’; u sastavu Rosa Sorice (sopran), Michaela Bilicova (violina), Federica Torbidoni (flauta) i Deborah Vico (klavir i aranžmani) nastupio je u četvrtak navečer pred punom terasom hotela Milenij.

Bio je to dojmljiv i nadahnut koncert izvrsnih glazbenica koje sve redom dijele istu strast prema filmu i glazbi. Njihov ansambl nosi ime po najpoznatijem talijanskom skladatelju filmske glazbe, a uz njegove najpoznatije melodije repertoar su činile i neizostavne filmske uspješnice Johna Williamsa (Shindlerova lista), Morriconea (Metti una sera a cena, Lo chiamavano Trinitá i druge), Piovanija (La vita é bella) i brojne druge.

07

Za originalne aranžmane zaslužna je pijanistica Deborah Vico, a zajedno su uigrano vodile publiku prema vrhuncu te pokazale svoje visoko umijeće i muzikalnost. Predivne melodije redom su oduševljavale i podsjećale goste na neke od najljepših filmova svih vremena.

Prvo gostovanje talijanskog ansambla ‘Nino Rota’ u Opatiji vrhunac je ovoljetnog programa ‘Music by the Sea’ tijekom kojega se na terasi Milenija tradicionalno održava sedam velikih koncertnih događanja, a svojim repertoarom filmskih melodija izvrsno se uklopio u koncept koji i ove godine oduševljava sve goste terase Milenija.

15

‘Vrijedan i uspješan ciklus koncerata na terasi hotela Milenij ove godine održava se već četvrti puta, a cilj nam je u ovom posebnom ambijentu gostima ponuditi vrhunske programe u izvedbama renomiranih i cijenjenih domaćih, ali i stranih glazbenika. Naglasak je ove godine na repertoarima te su svi redom pažljivo odabrani, a jako nas veseli što i gosti izvrsno reagiraju i sa zanimanjem prate svako sljedeće događanje. Ovaj program već je prepoznatljiv te je i puno naših gostiju termin za svoj odmor u hotelu odabralo upravo prema programu koncerata koji ih zanimaju’ izjavila je Ranka Gismondi, event manager Milenij hotela.

Nakon gostovanja ‘Nino Rota’ ansambla, u četvrtak 11. kolovoza na terasu Milenija dolaze tri dalmatinska tenora koji će svojim vokalima zasigurno ostaviti publiku bez daha uz nezaboravne melodije svih vremena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari