VODIČ ZA NAJLUĐU NOĆ

Od Jole do Čole! Evo tko će sve zapjevati na dočecima Nove godine i za koga će iskeširati 130.000 eura

Foto: Pixsell / Sasa Miljevic/ A.H. / Josip Regovic

Doris Dragović zagrijat će splitsku Rivu, Let 3 osiguranje je za ščarobnu zabavu u Zagrebu, dok Rijeku čeka ‘Mirakul’ i Gibonni. Brođane će u novu godinu uvesti Magazin, a Čolić je karta na koju igra Dubrovnik koji želi privući i goste iz drugih zemalja

Najluđa noć u godini približava se, a gradovi ni ove godine ne štede kako bi sugrađanima podarili najbolju zabavu. Danas.hr je provjerio će nastupati u kojim gradovima i koliko će sve to koštati.

Najluđa noć u godini približava se, a gradovi ni ove godine ne štede kako bi sugrađanima podarili najbolju zabavu. Provjerili smo tko će nastupati u kojim gradovima i koliko će sve to koštati.

U Zagrebu filharmonija i Let 3 pripremaju ŠČarobnu atmosferu

Tako nam je Turistička zajednica Grada Zagreba za program Nove godine izdvojila je 102.000 eura, u taj iznos su uračunali DJ-a, nezaboravne predstavnike s Eurosonga – Let 3 i Zagrebačku filharmoniju. Nastupat će, tradicionalno, na Trgu bana Josipa Jelačića, a program za doček bit će i na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg).

‘Lito (ne) ide, mala’, ali u Splitu svejedno nastupa poznata grupa

Tradicionalni plesnjak pripremili su i na splitskoj Pjaci. To je dnevni doček Nove godine koji počinje u 15 sati. Večernji program bit će na Rivi, počinje u 21 sat, a predvodit će ga glazbenik Grše.

Nakon njega, nastupat će Doris Dragović s pratećim bendom. U ponoć će biti vatromet pa nastavlja Doris, a atmosferu će nakon nje začiniti Kuzma & Shaka Zulu koji će zabavljati publiku do jutra.

“Cijena cjelokupnog programa u koji je uključena i cijena produkcije, kompletne tehnike, noćenja, cateringa, osiguranja, vatrometa i slično je bruto 147.000 eura. Cijena glazbenog programa je 80.000 eura bruto”, napisali su nam.

Rijeku čeka ‘Mirakul’

Doček Nove godine bit će i na riječkom Korzu i na Trsatskoj gradini na kojoj se, već tradicionalno, održavaju dva dočeka Nove godine – dječji doček koji počinje 10:30 sati, na kojem će biti i animatori, a večernji će program upotpuniti DJ-a Robert Fisher. U sklopu dočeka Nove godine na riječkom Korzu nastupit će DJ Voljen Korić, Grooversi i Gibonni.

“Trošak nastupa Gibonnija, koji uz izvođača i prateće glazbenike, uključuje kompletnu tehničku postavu (razglas i rasvjetu te osoblje za produkciju) iznosi 74.500 eura bez PDV-a. Ukupan trošak nastupa DJ-a i Grooversa, koji nastupaju prije i nakon Gibonija, iznosi 5.400 eura”, javljaju organizatori.

Uz veselje i pjesmu, Rijeka će, umjesto vatrometom, ulazak u Novu godinu obilježiti bacanjem ekološki prihvatljivih (razgradivih) konfeta.

‘Tebe čuvam za kraj’ Čola će pjevati Dubrovniku

Ako ipak “produžite dalje”, na Stradunu organizatori obećavaju “vrhunac ovogodišnjeg jubilarnog 10. Dubrovačkog zimskog festivala” i to u društvu, kažu, jedne od najvećih živućih glazbenih legendi ovih prostora – Zdravka Čolića. Upravo zbog njega, organizatori očekuju velik odaziv i iz susjednih zemalja, a nastup je najavljen za oko 22:30 sati.

“Trošak izvođača je 130.000 eura”, javljaju nam, a trošak produkcije oko 46 tisuća eura. Iznosi ne uključuju PDV-a. Cijeli će honorar izvođača snositi sponzori.

Šibenska zabava koštat će 100 tisuća eura

Veliku zabavu za novogodišnju noć spremaju u Šibeniku.

Njihov “321 FEST”, ponudit će, organizatori kažu “sjajan glazbeni program”. Bit će to tri dana i tri noći ispunjene nastupima na dvije pozornice, u Perivoju Roberta Visianija i ispred katedrale svetog Jakova. Organizatori kažu da će Šibenik i ove godine biti jedini hrvatski grad koji će na glavnoj pozornici ugostiti internacionalne izvođače, hip-hop dance electronic sastav Stereo MC’s, koji će publiku uvesti u novu godinu. Prije njih, nastupat će ‘domaće glazbene snage’, Teke Yeke i Psihomodo Pop.

Doznajemo da je predviđen honorar za izvođače sto tisuća eura.

Puležani će plesati na različite žanrove

U sklopu Aventa u Puli, organiziran je i doček Nove godine. Lokacije su Trg Forum i Trg Portarata, a nastupat će Luka Nižetić, DJ Teddy-Lee, Vojko V, DJ Jan Plexy, Dj Sword, Indira Forza i Funbox band.

Organizatori kažu da je predviđen honorar za izvođače ukupno 28.500 eura, a trošak ukupne manifestacije Advent u Puli koji traje 36 dana je planiran u iznosu od 300 tisuća eura.

Zadar će zabavljati lokalci, ali i Jole te grupa Bolero

Doček na dvije lokacije, središnjem Narodnom trgu i obližnjem adventskom Trgu Petra Zoranića, očekuje Zadrane. Oni će 2023. godinu ispraćati od jutra, kada nastupa grupa Black Coffee na trgu Petra Zoranića, a doček spremaju i za djecu na Narodnom trgu u 11 sati.

Noćni dio počinje u 22 sata na Trgu Petra Zoranića, a tamo će koncert održati zadarska grupa Kanela pa Jole i grupa Bolero. Na Narodnom trgu bit će drugi program. Tamo će doček početi grupom Rockatansky, a u 2024. će uvesti Ivica Sikirić Ico i grupa Dilema.

Za izvođače će se izdvojiti 48.450 eura.

Karlovac zagrijava dobro poznata ekipa

Karlovac obećava nezaboravan provod i novogodišnju noć punu dobre glazbe. Staru godinu ispratit će bend Begini, dok će u Novu godinu uvesti grupa Učiteljice uz obrade omiljenih skladbi zabavne glazbe, ali i svojih pjesama. Svi su koncerti besplatni, a održat će se na Glazbenom paviljonu.

“Honorari svih izvođača programa ukupno iznose oko 60.000 eura”, javljaju organizatori.

Slavonski Brod ne može bez tamburica, a dolaze i poznate zvijezde

Najmlađi će Brođani na doček dječje Nove godine u 17 sati na klizalište u Tvrđavi Brod, gdje će ih dočekati Djed Božićnjak, dobit će i slatkiše, a onaj tradicionalni ponoćni doček bit će na gradskom Korzu. Tamo će uživati u vatrometu i glazbenom programu, pišu organizatori, a sve počinje u 22 sata.

Nastupat će Berde bend, slavonskobrodski tamburaški sastav i grupa Magazin. Ukupan honorar izvođača predviđen je na 29.500eura.

Opatija u Novu ulazi s domaćim glazbenim snagama

Veličanstvena Opatija priprema središnji doček ispred Mrkata. Počinje u 21 sat, a organizatori kažu da će trajati do kasno u noć. Nastupat će Night Express, Mauro Staraj & La Banda, Šajeta i prateći sastav.

“Opatija već godinama u nove godine ulazi uz domaće glazbene snage”, ističu iz organizacije, a ova glazbena postava koštat će ih 23 tisuće eura, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari