ODLIČAN VIDEO! Pogledajte spot za talijansku verziju “Samo jednom se ljubi” u izvedbi Bruna Petralija i Sarah&The Romans

Koncert grupe Sarah&Romans, na kojem će kao gost nastupiti i Petrali, najavljen je za petak navečer na botelu Marina. Spot je napravljen u produkciji Igora Modrića i Roberta Kalčića s Kastva

„Una Sola Volta Ci Si Ama“, talijanska verzija Robićeve pjesme “Samo jednom se ljubi” u izvedbi riječke skupine Sarah & Romans i Bruna Petralija, dobila je i atraktivan promotivni videospot kojeg su snimili Igor Modrić i Robert Kalčić. U „domaćoj atmosferi“ atraktivne konobe legendarni Bruno Petrali i Sarah&The Romans izvode glazbeno osvježenu verziju klasične skladbe koja je upravo posljednjih tjedana postigla veliku popularnost zahvaljujući učestalim radijskim emitiranjima, prije svega na Radio Rijeci gdje je na Top listi Glista u prvom tjednu iz statusa „prijedloga“ skočila na drugo mjesto ljestvice.

sarah spot

Pjesma je u studiju snimljena u siječnju ove godine. Tekst za pjesmu napisao je 91- godišnji Bruno Petrali a muzika je djelo Ive Robića. Poznati hit iz 50-ih godina prošlog stoljeća „Samo jednom se ljubi“ sada je predstavljen u talijanskom prepjevu a aranžmanom dominiraju violina, harmonika i mandolina koji daju istinski ugođaj pripadnosti ovoga kraja europskom glazbenom nasljeđu.

Suprotno dosadašnjim praksama da se pjesme sa talijanskog i engleskog govornog podučja prevode na hrvatski jezik, ovo je jedna od prvih pjesama čiji je tekst sa hrvatskog preveden na talijanski jezik.

Bruno Petrali

Bruno Petrali je ubrzo po osnivanju Radio Rijeke počeo raditi kao spiker. Za nekadašnji Jugoton snimio je 18 pjesama, pjevao je i na plesnim terasama grada Rijeke i Opatije. Na Radio Rijeci vodio je emisiju “Veselo veče” na talijanskom jeziku.
Od 1971. do 1978. godine, pjevao je, vodio radio emisije, glumio i bio direktor Talijanske drame. Istovremeno je radio i kao sportski komentator za TV Koper, a 1978. godine prešao je na TV Koper prekinuvši pjevačku karijeru.
Američki, kao i talijanski hitovi iz San Rema, spadali su u Petralijev program. Naglašena romantika njegovih pjesama, spojena s ugodnim glasom, donijela mu je u 50-tim godinama veliku popularnost. Tipične pjesme Bruna Petralija su bile “Bez tebe”, “Sve moje jeseni su tužne” – Petrović, “Zarobljenik sna”, “Pesma za dve pare” (Canconi per due soldi), “Tužni kanarinac” (Blue Canaryi)…

Sarah & the Romans

„Sarah & the Romans“ riječki je sastav čija se glazba bazira na srednjeeuropskom folku (valcer, polka, marš, mazurka…) obogaćenom elementima bluegrass izričaja.
Dosad su objavili dva singla: Smoke In The Wind (za koju je snimljen i video spot) i Tanac . Obje skladbe bit će ubrzo objavljene na 7-inčnom single vinil ploči. Pjesme su bile 13 i 15 tjedana u samom vrhu Top liste Crockodil Radio Rijeke.
Trenutno je u tijeku studijsko snimanje materijala za album koji će sadržavati deset autorskih pjesama na engleskom jeziku. Zanimljivo je da će album biti objavljen na raritetnome vinilnom formatu od deset inča.

Sarah & the Romans 2

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari