U UTORAK U POGONU KULTURE: Koncertom Lee Ranaldo Tria zatvara se riječki Impulse Festival

Impulse festival će završiti koncertom legendarnog gitariste Lee Ranalda, osnivača benda Sonic Youth, koji će u formi trija u utorak premijerno u Hrvatskoj nastupiti u klubu Pogon Kulture

Tijekom trideset godina duge karijere u po mnogima najznačajnijem alter-rock bendu svih vremena, Lee Ranaldo i Thurston Moore su redefinirali zvuk rock glazbe, a posebno rock gitare, koristeći neortodoksne pristupe štimanju i sviranju instrumenta. Glazbeni časopis “Spin” tako im je u svibnju 2012. dodijelio 1. mjesto u svom izboru 100 najvećih gitarista svih vremena.

Po raspadu Sonic Youth, Lee Ranaldo ne miruje, već u suradnji s Nelsom Clineom (Wilco), Steveom Shelleyjem (Sonic Youth), Alanom Lichtom, Johnom Medeskijem i Jimom O’Rourkeom snima prvo “Between Times and the Tides” (2012), a potom, u nešto izmijenjenoj postavi i album “Last Night on Earth” (2013), oba u izdanju uglednog izdavača Matador Records (Yo La Tengo, Interpol, Queens of the Stone Age, Kurt Vile…).

Kako svaki kraj znači i novi početak, uz očekivanu melankolično-eksperimentalnu stranu kakvu je još iskazao u Sonic Youth pjesmama kao što su „Mote“ ili „Karen Revisited“, te snažnijem utjecaju akustičnog instrumentarija, Lee Ranaldo u dva nova solo izdanja pokazuje i neočekivanu ljubav prema klasičnijoj rock formi u pjesmama poput “Off the Wall”.

U novoj akustično/električnoj postavi u utorak ćemo čuti presjek dosadašnja dva albuma, ali i poneku novu pjesmu s nadolazećeg albuma “Electric Trim”.

Vrata Pogona kulture publici se otvaraju u 20 sati, a koncert započinje u 21 sat.

Ulaznice se po cijeni od 125,00 kn na dan koncerta mogu kupiti u Dallas Music Shopu u Rijeci do 20 sati ili poslije toga na ulazu u klub.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari