UOČI EUROSONGA: Je li ‘Lighthouse’ Nine Kraljić zapravo plagijat ovog hita?

Pitanje dana glasi – je li ona plagijat švedskog hita ‘Uncover’ pjevačice Zare Larsson? Nekima zvuči vrlo slično dok drugi uopće ne vide poveznicu između dvije pjesme

Kao da se dovoljno prašine nije podignulo oko nove hrvatske predstavnice na Eurosongu, evo novog skandala u kojem se našla pjesma ‘Lighthouse’ Nine Kraljić.

Pitanje dana glasi – je li ona plagijat švedskog hita ‘Uncover’ pjevačice Zare Larsson? Nekima zvuči vrlo slično dok drugi uopće ne vide poveznicu između dvije pjesme. Na vama je da odlučite.

“Lighthouse” je prva hrvatska pjesma posljednjih godina kojoj kladionice predviđaju konkretniji uspjeh.Podsjetimo, otkad je objavljena, pjesma Nine Kraljić nekome smeta. Ima onih koje je ‘zaboljela’ odluka da će pjevati na engleskom jeziku, pa i onih poput Hrvatskog društva skladatelja koji su digli glas protiv činjenice da su autori naše pjesme austrijski duo Andreas Grass i Nikola Paryla, a ne neki hrvatski skladatelj. No brojke – 1,725.236 pregleda pjesme na YouTubeu i peto mjesto na popisu potencijalnih pobjednika Eurosonga na kladionicama – idu Nini u prilog.

Vijesti.hr
Foto: Facebook/Nina Kraljić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari