ODLAZAK LEGENDARNE PJEVAČICE: Preminula je Ljupka Dimitrovska Kalogjera

Nakon kratke i teške bolesti, umrla je Ljupka Dimitrovska, hrvatsko-makedonska pjevačica zabavne glazbe i šlagera na prostorima bivše Jugoslavije

Pjevačica Ljupka Dimitrovska Kalogjera preminula je u 70. godini života, jučer u poslijepodnevnim satima, nakon kratke i teške bolesti, izvijestila je u utorak Hrvatska glazbena unija.

Ljupka Dimitrovska Kalogjera rođena je 1946. godine u Skopju. Bila je legendarna pjevačica zabavne glazbe i šlagera na prostorima bivše Jugoslavije, a vrh svoje popularnosti dosegnula je 70-ih i 80-ih godina.

Svoj prvi album pod nazivom “Ljupka” objavljen je 1975. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=JbzmoFrVHdY

Iza legendarne pjevačice je gotovo pola stoljeća na glazbenoj sceni, tijekom kojih je otpjevala brojne nezaboravne pjesme, koje joj je napisao njezin pokojni suprug Nikica Kalogjera, a uz koje su se zaljubljivale mnoge generacije. Među njezinim najvećim hitovima su pjesme ‘Ćibu, ćiba’, ‘Ta tvoja barka mala’ ‘Ja ga hoću, a on mene neće’, ‘Godine nisu važne’, ‘Nema više ljubavi’.

Veliki broj poznatih hitova, koji su obilježili više generacija, Dimitrovska Kalogjera je otpjevala u dobro poznatom duetu s preminulim Ivicom Šerfezijem.

Upravo je kao izvođačica šlagera postigla najzapaženije uspjehe te osvojila brojne prestižne nagrade i priznanja na međunarodnim festivalima. Kao umjetnica se afirmirala, ne samo na prostoru bivše Jugoslavije, već i u inozemstvu: u Istočnoj Njemačkoj, Čehoslovačkoj, Grčkoj, Francuskoj i mnogim drugim zemljama.

https://www.youtube.com/watch?v=LBXk70DzcJU

Ljupka Dimitrovska Kalogjera iza sebe ostavlja veliki glazbeni opus, koji će zauvijek ostati u srcima vjernih obožavatelja i ljubitelja glazbe.

Posljednji ispraćaj bit će u uskom krugu obitelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari