HTV-ov NOVITET POLOŽIO ISPIT: Game show „Bez veze“ pokazao da je hrvatska stvarnost luđa od najmaštovitije fikcije!

Foto: HRT/Božidar Prezelj

Sinoć je na Prvom prgramu HTV-a prikazana prva emisija novog game showa „Bez veze“, kako je voditeljica Danijela Trbović nekoliko puta istaknula – prvi tv-projekt koji s punim pravom nosi pridjev – „bezvezan“.

Riječ je o, pokazalo se, dinamičnom i zabavnom tv-proizvodu napravljenom po uzoru na izraelsku emisiju The Bubble tvrtke Armoza Formats, koja je prvi put prikazana u veljači 2010. godine, a sada gledamo hrvatsku inačicu.

BezVezE

Osnovna ideja emisije je da se troje natjecatelja na šest dana smjesti u izoliranu „sigurnu kuću“ lišenu bilo kakve veze s izvanjskim svijetom. Natjecatelji su šest dana bez ikakvog kontakta s medijima, uskraćeno im je gledanje tv-programa, slušanje radija, korištenje interneta pa i raspolaganje mobitelom odnosno pametnim telefonom. O tome što se u tih šest dana događa u Hrvatskoj i svijetu – nemaju blagog pojma.

Stoga su po povratku u studio sjajan materijal za niz pitanja odnosno lažnih vijesti između kojih moraju odabrati one istinite. Tko je najuspješniji u nekoliko krugova pitalica i tko prikupi najviše bodova, postaje pobjednik emisije.

U prvoj emisiji natjecali su se pjevačica Ksernija Erker, književnik Borivoj Radaković i novinarka Nataša Škaričić, redom duhoviti sugovornici voditeljice Danijele Trbović koji su svojim duhovitim opaskama znatno doprinijeli zanimljivosti i tempu emisije.

Sama emisija bjelodano nam je pokazala da je svjetska, a napose hrvatska stvarnost luđa i od najmaštovotije fikcije. Naime, kada se sve vijesti „s ruba“ nađu ovako na gomili u jednoj 45-minutnoj emisiji, postane nam odjednom jasno u kako šarolikom i luckastom svijetu živimo – da ne upotrijebimo gore ocjene.

Tako su natjecatelji otkrili, nakon šest dana izolacije (a neke vijesti su po prvi puta čuli i gledatelji pred ekranima!) da je Lenjivov kip u Ukrajini preoblikovan u kip Dartha Vadera; da najstariji kandidat na izbornim listama za predstojeće parlamentarne izbore u Hrvatskoj ima 95 godina, da je solinski policijski inspektor poslao trudnicu na poligrafsko ispitivanje „jer ne ide na misu i ne vjeruje u Boga“ i još štošta.

Teško je ove istinite vijesti bilo razlučiti od onih neistinitih (vojska razdvaja razljućene taksiste i predstavnike novouvedenog UBER taksi-prijevoza, Europska Unija kreće u istraživanje Marsa i slično), a svo troje natjecatelja redom nije povjerovalo u (istinitu!) vijest da je kontroverzni poduzetnik Tomislav Horvatinčić tužio djecu talijanskih turista koji su prije nekoliko godina poginuli nakon naleta Horvatinčićeva moćnog glisera na njihovu jedrilicu. Ta vijest se činila toliko nevjerojatnom da su se i Erkerova, i Radaković i Škaričićka redom snebivali kako je to moguće. U Hrvatskoj jest!

Prva emisija novog HTV-ova serijala dostatno je zanimljiva i zabavna da ju proglasimo uspješnim programom, a još kad bi (pre)dinamična voditeljica prepoznala koliko zanimljive goste ima i kada bi im prepustila još malo televizijskog vremena odnosno prostora za replike – mogli bi govoriti i o vrhunskom tv-proizvodu!

www.robertzeneral.com

Natjecatelji – osobe iz hrvatskoga javnog života

Natjecatelji će biti brojne poznate osobe iz hrvatskoga javnog života, spavat će u kući od 150 kvadrata u Samoboru, u odvojenim sobama i imat će kuhara na raspolaganju.

Pjevačica Ksenija Erker, novinarka Nataša Škaričić i književnik i prevoditelj Borivoj Radaković hrabro su se upustili u avanturu u prvoj emisiji. Natjecatelji koji su dosad potvrdili dolazak u emisiju su i Mario Kovač, Ankica Dobrić, Mrle, Jan Kerekeš, Zlatan Zuhrić Zuhra, Željko Vukmirica, Maja Hrgović, Ribafish, Hrvoje Šalković, Šajeta, Areta Ćurković, Vedrana Rudan, Otokar Levaj, Mladen Horvat, Antimon, Borna Rajić, Vera Zima i mnogi drugi.

Urednica emisije je Maja Tokić, a redatelj Zoran Margetić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari