KAZALIŠNI VIKEND U OPATIJI: Predstava “Političar” za odrasle, za mališane bajka “Ivica i Marica”

Kazališni vikend u Opatiji započinje u petak, 30. listopada predstavom “Političar” u izvedbi Zlatana Zuhrića Zuhre koju donosi B Glad produkcija iz Zagreba. Predstava počinje u 20 sati u kongresnoj dvorani hotela Adriatic.

Zlatanu Zuhriću Zuhri dosadio je trend dnevnopolitičkih nadmetanja, stoga je popularni glumac i komičar svoj rad odlučio usmjeriti u političke vode. Kako Hrvatskoj vratiti dignitet i odvesti je u bolju budućnost Zuhra nam predstavlja jedinstvenim političkim planom za sljedeće parlamentarne izbore, nakon kojih našim građanima obećaje život dostojan čovjeka.
‘Ovo nije vrijeme za smijeh, ali se smijemo jer bismo inače mogli samo plakati. Gledajući sve te parade političara koji se izmjenjuju pred narodom svih ovih godina odlučio sam da je bilo dosta i da je vrijeme da se i ja aktiviram i ponudim svoj program koji je plod dugogodišnjih istraživanja i savjetovanja sa stručnim timovima koje sam okupljao diljem Lijepe naše, od Međimurja do Međugorja. Dosta nam je zidova, mostova i orašastih plodova, malo lijevo, malo desno. Dosta! Vrijeme je da konačno krenemo naprijed! Svoj plan za bolju Hrvatsku ovih ću dana predstaviti našem narodu, a moja kandidatura i moj ulazak u Sabor i buduću Vladu biti će temelji novog doba za Hrvatsku, u što sam apsolutno siguran!’ – izjavio je Zlatan Zuhrić Zuhra.
Da se poznati glumac ozbiljno otisnuo u političke vode govori i činjenica da je već okupio tim te pripremio plakate i materijale koji bi trebali pratiti njegovu predizbornu kampanju, a za odnose s javnošću unajmio je jednu od poznatijih agencija sa sjedištem u Ugandi. Reakcije vodećih hrvatskih stranaka, koje je Zlatan Zuhrić Zuhra odlučio preduhitriti i u utrku za buduće saborske mandate ući prvi već početkom ljeta, još se očekuju.

Dan kasnije, u subotu 31. listopada, u 10.45 sati u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer nastupa zagrebački Teatar Poco Loco s još jednom od svojih pričaonica, ovoga puta ispričat će bajku Braće Grimm „Ivica i Marica“.

‘Priča mi se priča’ projekt je Teatra Poco Loco čiji su članovi poznata lica dječjih emisija – Dunja Fajdić iz Školskog sata, Dean Krivačić i Zrinka Kušević iz TV vrtića, tv i kazališni glumci poput Maje Katić, argentinska režiserka Renata Carola Gatica i mnogi drugi. Oni na jedinstven način djeci pričaju priče.

Uz sjajnu glumačku postavu i ‘žive ilustracije’, odnosno slike projicirane na zidu, svaku bajku prati glazba uživo tako da djeca svaki put mogu upoznati i novi instrument – lutnju, flautu, harfu i dr. koje glazbenici predstavljaju nakon što priča završi. Na ovaj način pričanja priče djeca povezuju sadržaj s određenom audiovizualnom senzacijom i u najranijoj dobi dobivaju priliku upoznati različita glazbala. U stalnom kontaktu s djecom, roditeljima i odgajateljima, članovi Teatra Poco Loco iz priče u priču istražuju proces pripovijedanja, te uvode djecu u iskustvo sudjelovanja u kazališnoj predstavi.

Nakon ‘Tri praščića’, opatijsko putovanje u čarobni svijet priča nastavlja se popularnom bajkom braće Grimm – ‘Ivica i Marica’. Iako ‘pričaonica’ počinje u 11 sati, molie se mališani i roditelji da 15 minuta ranije donesu izdubljene i ukrašene bundeve, kako bi se njima ukrasili paviljon i pozornica i stvorila izvrsna kulisa predstavi koja se izvodi ususret Noći vještica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari