HUMORNA MELODRAMA

Kazališni hit ‘Ljubavna pisma’ u subotu 24. veljače stiže u HKD na Sušaku

Kazališni hit „Ljubavna pisma“, koji je u godinu dana doživio 50 izvedbi što je prava rijetkost, nakon svečane izvedbe u Lisinskom, u subotu 24. 2. u 20 sati dolazi u HKD na Sušaku

Riječ je o melodrami s puno humora koja već 50 godina ne silazi sa svjetskih pozornica a u glavnim ulogama okušala su se brojna glumačka imena poput Elizabeth Taylor, James Earl Jonesa, Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerard Depardieua, Anuk Aimee i brojnih drugih.

U hrvatskoj postavi glavne uloge tumače Slavica Knežević i Marko Torjanac koji potpisuju i režiju i adaptaciju ovog djela.

Njihova je izvedba i od publike i od kritike doživjela nepodijeljeno oduševljenje te su njihove uloge ocijenjene kao „maestralne glumačke interpretacije u predstavi koju treba vidjeti“ što potvrđuje i velik broj izvedbi što ovu predstavu čini najizvođenijom u Hrvatskoj u proteklih godinu dana.

U predstavi pratimo ljubavnu priču Melisse i Andrewa tijekom 50 godina, od djetinjstva kada dopisivanje započinju slanjem poruka u školi za vrijeme nastave, što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama.

Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li moguć popravni iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, njih dvoje iste osobe kao one iz pisama?

Ovaj bezvremenski kazališni klasik svojom toplinom, uz obilje životnog humora, izmami i poneku suzu kao i sjećanje na velike skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi.

Ulaznice za predstavu mogu se nabaviti na www.hkd-rijeka.hr i na www.mojekarte.hr

Iz kritika:

„Sve note ranjivosti, duhovitosti i sudbinske povezanosti… Maestralne glumačke interpretacije. Škola glume. Predstava koju treba vidjeti.“ D. Lampalov – Mićunović, Kazalište.hr.

„Majstorski prenesen koloplet emocija. Knežević i Torjanac priču prenose toliko snažno da, nakon puno smijeha, na kraju izmame suze.“ D. Knapić, Kultur.istra.

„Odlična priča koja će vas nasmijati i rasplakati, a koja bi bez odličnih glumaca izgubila pola svojih draži i emocija.“ B. Radović, Večernji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari