RIJEČKA ŠKOLA GLUME

Le temps est bon – završna produkcija starijih srednjoškolaca TRY theatrea

Riječka škola glume na engleskom jeziku TRY theatre ovaj tjedan otvara u Filodrammatici ciklus završnih produkcija za sezonu 2022./23. Prva je na redu Senior High School grupa s predstavom Le temps est bon ili romantiziranje siromaštva, čija je premijera u četvrtak 11.5. u 20:00h, a reprize možete pogledati u petak 12. i subotu 13.05., također od 20:00h.

Le temps est bon ili romantiziranje siromaštva na pozornicu dovodi i poigrava se kroz tri čina s dva različita, ali povezana svijeta. U prvom činu, neopisivo bogata obitelj Goldman ugošćuje na večeri obitelj Jacobs te nastoji prikazati svu svoju raskoš pripadnicima jednakog, visokog staleža. U drugom, obitelj Horvat se pokušava prehraniti ostacima ‘hrane’ koje su uspjeli prikupiti tijekom dana.

U trećem, najmlađi članovi triju obitelji se slučajno sretnu i dolazi do njihove interakcije. Kroz mnoštvo ironije, probijanja četvrtog zida i trenutaka diskutabilne filozofije, Le temps est bon ili romantiziranje siromaštva je predstava koja želi ukazati na apsurdnost određenih ljudskih normalnosti te potaknuti publiku da se zapita – a za koliko bi se mi prodali?

Tekst i režiju predstave potpisuje Enea Dessardo, a asistenti režisera su Lucia Filičić i Mihovil Poropat. Ulaznice su 3€ i mogu se kupiti na ulazu u dvoranu Filodrammatiche na dane izvedbe od 19:30h. Za rezervacije javite se na try@trytheatre.org

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari