'ZA SLOBODU I LJUBAV'

Let 3 briljirao u Izraelu: ‘Za Euroviziju izrađujemo Zlatni traktor koji simbolizira…’

‘Naš cilj je napraviti svijet boljim mjestom za svakoga, svugdje i uvijek’, rekao je Prlja

Let3 je nakon uspješne ekspedicije u Poljskoj, sletio na aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu, gdje će večeras nastupiti na bitnom službenom Eurovizijskom eventu ‘Israel Calling’.

Sinoć je u hotelu gdje su odsjele sve delegacije održan gala event pod pokroviteljstvom Ministarstava Vanjskih poslova, te Kulture i sporta Izraela, na kojem su prvo sve delegacije, pa tako i naši Letovci prvo prošetali, umjesto crvenim, ‘zelenim tepihom’ koji simbolizira podršku globalnom pokretu ekološke održivosti i zelenim politikama.

Nakon uvodne ceremonije članovi benda dali su intervjue brojnim medijima te strpljivo pozirali na fotografijama sa nizom njihovih fanova iz Izraela koji su ih s oduševljenjem dočekali, neki, kao i u Varšavi noseći ŠČ kape i druga ŠČ obilježja. Prema informacijam organizatora ‘Mama ŠČ’ je i ovdje vrlo popularna i večeras na samom eventu možemo očekivati odličnu podršku publike hrvatskim predstavnicima.

Današnji dan delegacije su započele sa službenom press konferencijom na lokaciji Eurovizijske šume, udaljene nekih 40-ak minuta vožnje od Tel Aviva. To je mjesto gdje se pustinja već 50 godina pošumljava, pa su ga organizatori s razlogom odabrali za susret s novinarima koji u velikom broj prate događaj. U prvom obraćanju novinarima svaki izvođač predstavio je na svoju zemlju kroz poveznicu s prirodom i očuvanjem okoliša, što je Let3 iskoristio da istakne da je Hrvatska specifična zemlja sa mnogim različitim prirodnim ljepotama, od Jadranske obale, gorskih krajeva, velikih ravnica, te prekrasnih jezera, koju, kako je Prlja dodao, pozvavši sve da posjete našu zemlju, moramo čuvati za buduće generacije.

Na pitanje jednog od novinara, koji je istaknuo kako su Let3 iznimno popularni ne samo zbog svoje glazbe nego i zbog jasnih stavova i borbe za pravdu i pravednost i dodao:

‘Borci ste za LGBT prava, prava žena, poznati po akcijama protiv konzervativnih politika crkve, što je sve umjetnički povezano s vašim vrlo snažnim vizualnim izričajem, a sada ćete simbolično posaditi drvo. Kakva je vaša poruka danas?’, uslijedio je Prljin odgovor.

‘Nije lako dati odgovor na ovo pitanje. Mi smo uvijek za slobodu, za ljubav, za bolji život. Mi ne radimo razliku prema bilo kome. U našem svijetu, u našim umovima, u našem izričaju nema razlike između rasa, seksualne orijentacije, vjera, nacija, svi smo jednaki, svi smo ljudi. I to je naš cilj. Ubiti glupost! Naš cilj je napraviti svijet boljim mjestom za svakoga, svugdje i uvijek’, za što je nagrađen odobravanjem i velikim pljeskom okupljenih novinara i izvođača.

Nakon press konferencije svaka je delegacija posadila po dva drveta na Eurovizijskom brijegu, pa tako i Let3 u ime Hrvatske. Nakon što su drva posađena Mrle je poslao poruku koja je u srži cijelog ‘Mama ŠČ’ koncepta i nastupa.

‘Posadili smo ovo naše drvo i zalili ga da raste dugo. Mi smo veliki borci za očuvanje prirode i za prigodu odlaska na Euroviziju izrađujemo električni traktor, odnosno ‘Zlatni traktor’. Zašto zlatni? Jer koristi samo električnu energiju i ide samo na obnovljive izvore energije. Ne želimo se više voziti na fosilna goriva jer to uništava prirodu. Zlatni traktor je ujedno i simbol transhumanizma čija je ideja da se uz pomoć tehnologije iskorijeni siromaštvo i glad na zemlji, a prvenstveno da se iskorijeni ljudska glupost’, zaključio je Mrle.

Ovaj događaj i druženje s drugim delegacijama iskorišten je i za zajedničku fotografiju Leta 3 s predstavnicima Slovenije – Joker Out i Srbije – Luke Black i poruku kojom se poziva susjedne zemlje da glasaju jedne za drugu kao što to uobičajeno čine sjeverne europske države. ‘Ako mogu Sjevernjaci možemo i mi!’ uzviknuli su svi skupa, na što je Mrle dodao: ‘ŠČ!’

Uslijedila je nova runda intervjua s predstavnicima medija, nakon čega su se delegacije uputile na tonsku probu prije večerašnjeg koncerta, na kojem se u dvorani Hangar11 očekuje više od 3000 Eurosong fanova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari