POSLUŠAJTE

Video | Michael Jackson u novom odijelu uz energičnu izvedbu pijanista Zvjezdana Ružića

Obraditi pjesmu Michael Jacksona usudit će se samo oni najhrabriji, a jedan od njih je definitivno Zvjezdan Ružić. Svojim projektom Pianotron, ovaj odvažni pijanist, odavno je probio okvire običnoga. Zbog njegovog besprijekornog osjećaja za ritam te spoja instrumenata u Pianotronu, mnogi se pitaju: “Je li Zvjezdan pijanist, bubnjar, ili jednostavno – čovjek orkestar?”

Obradom sjetskog hita Mchaela Jacksona Beat it, Zvjezdan svakog slušatelja lansira u energične 80-e. Cijela izvedba donosi potpuno novi, još luđi doživljaj ove pjesme. Audio postprodukciju potpisuje Luka Jenuš, dok su za video zaslužni Pavle Kaplanec i Iva Znaor, odnosno, Impala Studio.

Video je dostupan na linku, a prije slušanja, preporučamo da osigurate meku podlogu, jer garantiramo da ćete u suprotnom, lupkanjem noge, uznemiriti susjede.

Kako je, inače, pijanist, skladatelj i autor, došao na ideju da obradi ovu pjesmu, priča nam u nastavku.

“Smatram da glazbenik mora konstantno istraživati, pomicati granice svojih mogućnosti, širiti horizonte. Ništa ne boli kao stajanje na mjestu. To je smrt za svakog umjetnika! Svakoga dana osluškujem svijet oko sebe, slušam novu glazbu, staru glazbu, ono što je bilo, ono što tek dolazi.. Tako sam naletio na Beat it, pjesmu koja me još kao klinca oborila s nogu. Moj istraživački duh nagovorio me da probam dati toj pjesmi nešto svoje. Rekao sam si: “Ako je moja, dogodit će se nešto posebno, ako nije – barem sam probao.” Naravno, dogodilo se. ”.

Kod Zvjezdana pauze nema. Upravo završava svoju prvu sezonu online “Jazz O’ Clock Masterclassa” u kojem je okupio gotovo 40 polaznika iz čitave regije.

“Želja da dijelim znanje postoji godinama, želja da inspiriram, motiviram ljude da se odvaže i dozvole si živjeti svoje snove. Polaznici mi pišu poruke, nekima je ovaj masterclass otvorio nove sfere, druge ohrabrio, nekima dao snage da nastave koračati na putu svojih snova. E, za to živim! Jer, znanje ćeš pronaći, teoriju, objašnjenja kako što odsvirati, ali ja želim nešto drugo, a to je prenijeti ljudima sanjarski duh! Moja će misija biti ispunjena kada čujem skladbe svojih polaznika, njihove koncerte, kada vidim kako se odvažuju i hrabro kreću živjeti svoj san! “

Pianotron, odnosno Zvjezdana, čeka radno ljeto. Kako izgledaju pripreme za koncertnu sezonu?

“Pripreme traju svaki dan, od 0-24h, ne samo prije sezone – već čitavu godinu. Pianotron, odnosno moja glazba, nije nešto “sezonski”. To je moj život. Ja živim svoju glazbu uvijek, svaki dan. Nema dana da o njoj ne promišljam, ne analiziram, ne preispitujem, isprobavam nove puteve, tražim nova riješenja: od aranžmana do zvukova do mikro detalja koje samo ja čujem. Svi ti mikro detalji zajedno čine veliku sliku, koja predstavlja sve što ja jesam, što živim. Veselim se koncertima koji su preda mnom, o čemu ću uskoro pisati detaljnije, a do tada slušajte “Beat It”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari