POSEBNO ODUŠEVLJEN PRLJA

Galerija | Let 3 održali drugu probu u Liverpoolu pa se zaputili u razgledavanje kultnog stadiona Anfield

Razgledavanjem je posebno bio oduševljen Prlja, deklarirani nogometni fanatik kojem srce tuče za bijele

Za tjedan dana počinje 67. izdanje izbora za najbolju pjesmu Eurovizije. Ove godine natjecanje se održava 9., 11. i 13. svibnja u Liverpoolu, u Ujedinjenom Kraljevstvu. Let 3 nastupa na prvoj polufinalnoj večeri, bit će sedmi po redu.

Hrvatska delegacija na čelu s grupom Let 3 u ležernim modnim kombinacijama i ugodnoj atmosferi uživali su u turističkom obilasku kultnog stadiona Anfield. Posebno očarani članovi benda bili su u fenomenalnom VIP Salonu u samom srcu stadiona. Osim salona uživali su u muzeju, posjetili svlačionice, gledali povijesne filmove te u press dvorani sjeli na mjesto igrača kada daju izjave medijima.

Jučer su na službenom YouTube kanalu Eurosonga objavljeni 30-sekundni isječci proba država koje će se natjecati u prvom polufinalu, među kojima je i Let 3 koji je jučer u Liverpoolu odradio svoju drugu probu.

Kao i uvijek, Letovci su izazvali brojne i podijeljene reakcije na društvenim mrežama, kako među domaćom, tako i među stranom publikom.

Neki su nastupom oduševljeni i očekuju spektakl, dok je za druge nastup još uvijek toliko neobičan da zapravo ni ne mogu odlučiti sviđa li im se ili ne.

Nakon probe, Letovci su se otputili u razgledavanje kultnog stadiona Anfield, dom slavnog Liverpoola, višestrukog prvaka Engleske i Europe. Kako je protekao posjet, pogledajte u galeriji fotografa!

Raspored nastupa

U utorak, 9. svibnja u 21 sat počinje prva polufinalna večer, a tada će, sedmi po redu, nastupiti i hrvatski predstavnici Let 3 s pjesmom “Mama ŠČ!”.

Drugo polufinale je na rasporedu u četvrtak, 11. svibnja, a veliko finale je u subotu 13. svibnja.

Od regionalnih predstavnika, prvu večer nastupit će i srpski predstavnik Luke Black sa svojom pjesmom “Samo mi se spava”, dok će drugu polufinalnu večer nastupiti slovenski Joker Out s “Carpe Diem”.

Polufinalnim večerima moderirat će ženska ukrajinsko-britanska kombinacija – glumica Hannah Waddingham, pjevačica Alesha Dixon te ukrajinska pjevačica Julia Sanina. U finalu će im se pridružiti irski televizijski voditelj Graham Norton.

Ceremoniju otvaranja 67. eurovizijskog izdanja predvodit će još jedan komentator, ali i prijašnji voditelj Eurosonga, Ukrajinac Timur Miroshnychenko, uz sportsku voditeljicu i olimpijku podrijetlom iz Liverpoola Sam Quek.

Podsjetimo, Ukrajina, pobjednica natjecanja 2022. s pjesmom “Stefania” grupe Kalush Orchestra, nije mogla ispuniti zahtjeve za domaćinstvo zbog invazije Rusije na Ukrajinu 2022. Zbog toga je Europska radiofuzijska unija (EBU) odlučila da se Eurosong seli u Ujedinjeno Kraljevstvo, zemlju koja je lani osvojila drugo mjesto, a koju je tada predstavljao Sam Ryder s pjesmom “Spaceman”. Eurosong je u Engleskoj bio čak pet puta, ali zadnji put prije 25 godina.

Na natjecanju sudjeluje trideset i sedam zemalja, što je najmanji broj sudionica od 2014. Od natjecanja su odustale Bugarska, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Prijenos programa na dan otvaranja moći će se pratiti od 21 sat na 1. programu HTV-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari