SAVRŠENO MJESTO ZA POČETAK

MIK krenuo iz Kastva sjajnim nastupima na Crekvini: Karin Kuljanić pobjednica prve večeri!

Impozantna kastavska Crekvina bila je savršeno mjesto za početak ovogodišnjeg festivala Melodije Istre i Kvarnera, jedinog i najstarijeg putujućeg festivala u Hrvatskoj

MIK je tako u svojoj 58. godini života po 19. put “bil doma va svojen Kastve”, a ispunjeno gledalište još je jednom potvrdilo koliko se Kastav i MIK vole. Podsjetimo, Kastav se u domaćinstvima smjenjuje s Opatijom te je u ime domaćina mikovce i kastavsku publiku pozdravio gradonačelnik Matej Mostarac koji je festivalu zaželio dobrodošlicu naglasivši kako su Kastav, Crekvina, MIK i puno gledalište tradicionalno jamstvo sjajne večeri.

Nakon pozdrava gradonačelnika, nadahnuti je voditeljski trojac Uršula Tolj, Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin vodio sjajnu večer, a mikovci su predstavili 19 novih skladbi koje je kastavska publika nagradila bogatim pljeskom. Tijekom revijalnog dijela u kojem su publiku zabavili prošlogodišnji pobjedici Nevia Rigutto/Tamara Brusić/Duško Jeličić/Mauro Staraj te Martina Majerle, Lado Bartoniček, Andrina Frleta, Daniel Moscarda i Božidarka (Matija) Čerina, komisija je prebrojala glasove publike te smo tako dobili tri prvoplasirane skladbe prve festivalske večeri.

Treće mjesto kastavska je publika dodijelila skladbi “Kvarnerska Vila” (Robert Grubišić – Mirjana Bobuš – Robert Grubišić/Frane Frleta) koja je osvojila 98 glasova, druga je klapa Tić sa skladbom “Srce je srićno” (Robert Grubišić – Vjeko Alilović – Robert Grubišić/Ivan Načinović) i sa 151 glasom, dok je pobjedu odnijela Karin Kuljanić sa skladbom “Fala ti na jubavi” (Goran Šarac – Robert Pilepić – Aleksandar Valenčić) sa 163 glasa kastavske publike.

Izvedbom pobjedničke skladbe i u vrhunskoj atmosferi završila je kastavska večer za pamćenje, a druženje se nastavilo uz pjesmu, onako kako to mikovci oduvijek čine. Jer MIK nije samo glazbeni festival, on je festival dobrog druženja i pozitivne atmosfere.

Sutra će MIK na Zlatni otok, u 21 sat započinje festivalska večer na rivi u Malinskoj, koja je domaćin zajedno s Općinom Punat i Gradom Krkom. Ne treba sumnjati da nas čeka još jedna odlična večer.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari