RAVNATELJ KD VATROSLAV LISINSKI

NA KAUČU: Stiže energični Dražen Siriščević, autor kultne televizijske emisije “Opera box”

Koliko puta ste čuli frazu ili sami izgovorili „za ljubitelje i sve one koji će to tek postati“? Možda ne znate, ali svojevrsni „izumitelj“ te fraze upravo je Dražen Siriščević koji ju je prvi puta u javnom prostoru izgovorio davne 1992. u prvoj epizodi kultne televizijske emisije Opera box.

Iako opera i klasična glazba nisu nešto što ulazi u popularni mainstream Siriščević je 30 godina entuzijastično vodeći i uređujući emisiju Opera box ulazio u domove mnogih i na zabavan, maštovit i edukativan način približio operu svima. Ironično ili ne, Dražen je odrastao bez televizije.

No, počeci mu nisu bili ni približno jednostavni. Kako se osjećao kad je dobio odbijenicu na radiju i kad su mu rekli da nema glas za taj posao? Kako je uspio vješto, pomoću „malih laži“ dogovoriti svoj prvi televizijski posao? Kakvo mu je bilo odrastanje u Rijeci i seoba u Zagreb? Što je najvažnije što je naučio kroz suživot s očuhom, velikim Vladimirom Ruždjakom i zbog čega su često ostajali budni do 1 ujutro? Jeste li se ikad pitali koliko operni pjevači zarađuju? Koliko ih je teško ili lako dovesti i ima li smisla?

Naime, danas je Dražen Siriščević ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, kroz čiji program i dalje dovodi velike operne zvijezde u Hrvatsku. Također, radi i kao kazališni redatelj te je nedavno u riječkom Zajcu režirao Cavalleriu Rusticanu.

Ove i mnoge druge teme moći ćete gledati i slušati u jednoj od dosad najveselijih i najzanimljivijh epizoda podcasta NA KAUČU by Vedrana Lisica koja izlazi u utorak, 22.2.2021. u 19 sati na istoimenom YouTube kanalu.

Najavni trailer već je dostupan:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari