10. KOLOVOZA

Noć riječkog rocka na Zvečki: The Stoned Cows, Bolidi, Pomelo Chess Society i Lei

Zvečka festival 10. kolovoza nudi beskompromisnu i glasnu svirku čak četiri riječka benda: The Stoned Cows, Bolidi, Pomelo Chess Society i Lei. Nastupi iskusnih glazbenika i njihovih mlađih kolega koji su tek počeli ispisivati stranice svojih pjesmarica najbolji su odgovor na vječno pitanje gdje se u gradu još može čuti dobar rock. Uostalom, bilo bi i nezamislivo da Zvečka prođe bez ovakve večeri posvećene upravo riječkom rocku.

The Stoned Cows je grupa čiji počeci sežu do vibrantne riječke scene s kraja osamdesetih i početka devedesetih prošlog stoljeća. Set listu čine brojevi iz gotovo svih faza autorskog rada frontmana Zlatka Gostića Vojota, kojem se na pozornici pridružuju poznati riječki glazbenici Ištvan Širola, član svih inkarnacija Stoned Cowsa, Luka Benčić i Jasmin Đečević, koji su u bendu bili početkom milenija, te Zoran Medved, koji je u svojoj bogatoj karijeri na riječkoj sceni također već bio član grupe. Zvučno se baziraju na garage rocku šezdesetih, a publika, kao i svaki put, može očekivati iskren i žestok nastup!

Nabrijanu i brzu svirku obećavaju i Bolidi, trio koji se može ubrojiti u mlađe bendove po godini osnivanja, no ne i glazbenom iskustvu i stavu. Ovaj posve spontano nastali bend, kojeg čine Tomislav Smokvina (bas i vokal), Zoran Kovač-Kiss (bubnjevi) i Ivan Gujević (gitara), uživa u rocku s mirisom benzina i spaljene gume i vrlo će rado tu svoju ljubav podijeliti s publikom na Zvečki.

Pomelo Chess Society instrumentalni je rock trio čiji je članove također spojila ljubav, no kad su u pitanju Leo Marohnić, Vedran Medanić i Ivan Polonijo, radi se o ljubavi prema šahu, egzotičnom voću i rock’n’rollu. Nakon godina sviranja u raznim riječkim bendovima odlučili su se otisnuti na zajedničko glazbeno putovanje nekim novim neistraženim putevima. S njih su nam do sad isporučili dva albuma i niz energičnih koncerata koji su malo koga ostavili ravnodušnim. Vrijeme je da i na Zvečki čujemo kako to zvuči njihov Šah Math Rock.

Lei je tročlana threechord mašina nastala početkom 2020. Nakon zalijevanja Marshalla zvukom riječkog rocka s utjecajima poput Motorheada, Sabbatha i Majki. Rezultati su brzo došli u vidu nekoliko zapaženih singlova i nominacije u kategoriji Nove nade 42. Ri Rocka. Mauro Budak (gitara/vokal), Denis Šerer (bubanj) i Ivan Banović (bas gitara) preskaču životopise i planove te u prvi plan stavljaju tvrdu svirku nakon koje ćete poželjeti još.

Cijena ulaznice za ovaj koncert čak 4 benda je simboličnih 5 eura, a do nje se može doći putem sustava Entrio, kao i na uobičajenim pretprodajnim mjestima: Dallas Music Shopu, Pajol baru, caffe baru Skradin, Celtic caffeu Bard i Klubu mladih Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari