BOGAT PROGRAM U "GRADU NA BREGE"

“Nova” Crekvina čeka goste, Kastafsko kulturno leto slavi 30. godina uz bogat program

Foto: Matej Mostarac/Facebook

Jubilarno 30. izdanje Kastafskog kulturnog leta započinje u petak 2. srpnja svečanim otvorenjem na Trgu Matka Laginje i obnovljenoj Crekvini nastupom ženske i muške klape Kastav.

Prostor drevne Crekvine, na kojem se uobičajeno održavaju predstave i koncerti nedavno je kompletno uređen uz pomoć sredstava iz fondova Europske unije, a koja je osigurao Grad Kastav. Crekvina  je obnovljena i popločena, uređen je prostor iza pozornice te su zaštićene zidine i postavljena nova rasvjeta. Najbolja je to pozivnica za ovogodišnje izdanje KKL-a koje će zablistati u novom ambijentu.

Ove godine manifestacija će obilježiti važne jubileje, muška klapa Kastav slavi 30 godina rada, Spinčićeva muzika 100, a obljetnički koncert povodom 25 godina karijere održat će poznata domaća pjevačica Karin Kuljanić.

Od ostalih izvođača valja izdvojiti Urban & 4 koji nastupaju u subotu 3. srpnja, a Massimo  dolazi 18. srpnja. Ove godine očekuje nas i bogatiji dramski program. Kazalište Luda kuća nastupa 9. srpnja s predstavom “Potpuni stranci” napravljenoj prema istoimenom talijanskom hit filmu.  Glume Judita Franković Brdar, Ivan Đuričić, Rene Bitorajac i drugi.

Tjedan dana kasnije Teatar Rugantino izvodi predstavu “Uvijek će nam ostati ljubav”, komediju o ljubavi i braku u kojoj glume Jelena Miholjević i Dražen Čuček. Na Crekvinu dolazi i legendarni glumac Zijah Sokolović 23. srpnja s predstavom “Lijevo desno glumac” u kojoj Sokolović uči gledatelje kako da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu.

Jerry Ricks Blues Festival i Čansonfest

30.7. Sarah & The Romans, Blues experience, Atomsko sklonište na Crekvini

31.7.2021. The Dudes, The Cyborgs, Goran Bare i majke na Crekvini

27.8. Čansonfest, 17. izdanje na Crekvini

U sklopu KKL-a održava se i dječji program u kojem nastupaju Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović – Mrle s Kišnim razdragancima, bit će izveden i mjuzikl “Mali mići princ” Tajane Dukić te predstava “Čudesne stranice” male danice teatra Teatra Poco Loco, o zabrinutoj mami i djevojčici, o čitanju, knjigama i mašti.

Program Ritam dvorišta donosi nastupe Spart Jazz Quinteta, GIIPUJE, Joe Kaplowitz Trija te koncert klasične glazbe Karle Mazzaroli, Kristine Owais i Natalija Maričeve.

Više o programu ovogodišnjeg KKL-a možete pročitati na njihovoj web stranici Kastafsko kulturno leto te Facebook stranici. Naravno, valja napomenuti kako se svi programi odvijati uz adekvatne epidemiološke mjere.

Ovogodišnja manifestacija završava partnerskim programom, 17. izdanjem Čansonfesta. Udrugu KKL s 400 tisuća kuna financira Grad Kastav, a preostalo financiranje omogućuju partneri i sponzori. Ulaznice se mogu kupiti na portalu www.mojekarte.hr, u uredu KKL-a na Kastvu, a prodaju ih i KD Kostrena, New Sound na Matuljima, Istra sport u Puli te u Rijeci Foto Revija, caffe bar Nad urom i Dallas Music Shop.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari